onsdag 8. april 2020

Tørketid betonggulv

For mer informasjon ta kontakt med våre fagsjefer. Beregning for tid som trenges for å oppnå henholdsvis og RF i betonggulv med kvalitet C3 platetykkelse millimeter, anslått gjennomsnittstemperatur o C, luftens RF gjennomsnittlig. Tørketid på bakgrunn av tblltabell. Hva med tørking av betonggulv med vannrør for gulvvarme? Vi har akkurat støpt gulv av betong i huset.


Ingen gulvarme er tilkoblet enda, så vi har ikke mulighet til å sette på den.

Murer skal egentlig komme mai og legge membran og flislegge, og vi støpte gulv 15. Ved normale tørkeforhold regner man dager, da er største delen av herdeforløpet. Noen fagfolk som har en mening om denne så rop ut.


Klart nedbør osv har en del og si, men tror. Den kan fint brukes, men den vil da være vanskeligere å jobbe med. Eventuelt kan du støpe to lag og prime imellom. Før du skal smøre på membran må du prime igjen og denne har en tørketid på timer.


Foto: RAFcon Scandinavia Vis mer. Betonggulv i et offentlig miljø, her i Vardåsen kirke.

Etter faglig utført støping er betonggulvet plant, men overflaten er grå, ru og lite sjarmerende. Her kommer slipingen inn i bildet, hvor man sliper seg ned forbi selve sementoverflaten og ned i massen. Det skal ikke legges noe over primeren før denne er overflatetørr, dette gjelder også mellom flere strøk primer. Skal jeg velge løsemiddelbasert eller vannbasert maling?


Løsemiddelbasert maling brukes der det kan være urenheter i betongen fra. Epoxymaling for betonggulv. Gulvmaling fra TreStjerner en Norges mest solgte. I vårt sortiment finner du alt du trenger til behandling av gulv og trapp: lakk, maling, olje og hardvoksolje.


Ofte stilte spørsmål Hvordan støper jeg garasjesåle? Når du skal støpe din egen garasjesåle er det flere ting å huske på. Underlaget må ha et toppsjikt med. Det frarådes å benytte såkalt jordfuktig støp. Denne er svært tørr, og har lett for å anta en porøs struktur med mye luft.


Dersom denne typen støp allikevel må benyttes, er det meget viktig med go maskinell blanding og grundig komprimering. Spesielt godkjente tynnstøpløsninger krever svært kort herde- og tørketid. Dermed holder et 5L-spann til ca.


For normaltilfellet er multiplikatorene og for hvert avvik fra de gitte betingelsene gis det en multikator som er forskjellig fra 1. Metoden er basert på et betonggulv på grunnen, dvs.

Jeg har støpt et nytt betonggulv i garasjen, og nå skal det males. Hvor tørt skal det være før jeg kan male det med epoxymaling? Les også: FAKTA: Er EPOXY-maling farlig?


LØSNING: Det skal være absolutt tørt. Ellers risikerer du at epoxymalingen skaller av. Et nylagt betonggulv skal normalt tørke 6-uker, før du kan regne med at det. Byggsortiment som holder ting sammen, fargesetter og muliggjør alt fra altandrømmer og VVS-prosjekter til enkle, men smarte oppbevaringsløsninger.


Det er absolutt mulig å støpe sitt eget garasjegulv, spesielt ved bruk av DØNN Armert. Dette sparer tid fordi armeringen er en del av betongen. Det er kun vanlig å ettervanne betong med høy fasthet det vil si høy c. Det er slitesterkt, lett å vaske og egnet i både kjøkken, verksted og stue. Flaten på et gammelt betonggulv kan være for- ringet, avhengig av slitasje, kjemisk angrep etc. Til og med ny betong kan være forringet på grunn av sementslam på overflaten eller frostskade.


En første test av overflatefastheten kan gjøres ved å skrape på overflaten og kjenne om større korn sitter fast. For å oppnå RF på må en dobling av tør-ketiden påregnes. Anslåtte tørketider forutsetter at det ikke tilføres fukt i tørkeperioden.


Hurtigsparkelenes tørketid varierer helt fra et kvarter til et døgn, avhengig av masse og tykkelse. De brukes mest til gerikter, lister og reparasjon av hull og ujevnheter. Før du sparkler gulv, må det først primes for å gi godt feste og for å unngå at sparkelmassen tørker for fort og løsner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg