onsdag 13. mai 2020

Theodor friestad

Theodor friestad

Theodor Friestad var en norsk keramiker. Han var sønn av baker Peder Friestad og Margrethe Friestad f. Begge er uten skader og krakelering. De er blanke og pene, og fremstår nesten som nye.


Theodor friestad

Bildet av baksiden, viser et søkk på den innerste kanten. Dette er ikke nagg, men et glasert søkk fra produksjonen. Håndmalt dekor med blomster. I dette materialet utspilte han en rik fantasiverden med mennesker og dyr.


Digitalarkivet er Arkivverkets publiseringskanal for arkivmateriale. Tror han var en spennende type. Skulle ønske jeg hadde fått en liten del av hans kunstneriske talent! Ber kun om seriøse henvendelser og seriøse bud Vi rydder opp hjemme - så noe må derfor ut.


Da gikk man i gang med å bearbeide norske keramiske tradisjoner – ikke minst ved å hente frem motiver fra Herrebøe-fajansen. BAUHAUS 1ÅR – PÅVIRKET NORSK ARKITEKTUR, DESIGN OG KUNSTHÅNDVERK. Egersund bolle, håndmalt “ Friestad ”, H=11cm. EGERSUNDS FAYANCEFABRIKS CO.


Servise i porselen, Fjellflora bestående av asjetter, kopper, underskåler, kaffekanne, sukkerkopp og fløtemugge. Porsgrund Porselensfabrik. MyHeritage er det beste stedet for familier på nettet. Her fikk til og med fabrikkarbeiderne lov å lage egne serier.


Theodor friestad

Denne Pinnen ble oppdaget av Mari Heskestad. Oppdag (og lagre!) dine egne Pins på Pinterest. Før de kjøpte huset, tenkte de mye på at det lå nær veien.


Vi må nok gjerde oss litt mer inne først og sperre bedre av mot veien. Frakt med andre varer blir maks 1kr inntil 10kg. Feil portopris ved kjøp av flere varer blir tilbakebetalt. Ingeborg Friestad Historical records and family trees related to Ingeborg Friestad.


Tingene er i jugendstil, men litt mer hverdagslige og praktiske enn Ollestads. Gjenstander formgitt av Thorbjørn Feyling på 30-tallet er også populære for samlere. Deler på denne siden. Hjelp for tilgjengelighet.


Et par ujevnheter i glasur fra produksjonen, ellers veldig fine. Vakre farger, turkis, grønn og lilla. Pris er samlet for begge.


Theodor friestad

Foto: Mats Linder) Brukskunst opprettet et formidlingskontor som hadde som oppgave å etablere kontakt mellom kunstnere og produsenter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg