fredag 16. oktober 2020

Vaske markiser

Markiser i høy kvalitet! Vi sender over hele Norge. Sammenlign pris med oss! Det anbefales å vaske markiser og andre tekstiler i overskyet vær, ikke når solen steker.


All type såpe som blir liggende på stoff og tekstiler i sterkt sollys kan sette flekker.

Om vinteren bør markiseduken være innrullet ved snøvær, for å unngå å bli tynget ned og skadet. Du kan også etter-impregnere duken selv. Ikke bruk høytrykkspyler. Dersom vanlig vask ikke er tilstrekkelig, eller markiseduken har fått jordslag kan du benytte jordslagmiddel. Man bør derfor ta godt vare på dem ved å få utført markisevask eller persiennerengjøring.


For en kjapp vask av markiser holder det med varmt og mildt såpevann. Bruk gjerne Zalo eller annet ammoniakkfritt middel. Mild såpe bevarer impregneringen og sørger for at markise og parasoll bevarer sin evne til å frastøte regn.

Vi anbefaler enkel vask både vår og høst. Bruk bøtte eller hageslange for å få skylt godt med rennende vann. Det er uunngåelig at markisen din blir skitten.


I løpet av de ulike årstidene samler det seg støv og skitt som kan gi både funksjonelle og utseendemessige skader. For å bevare markiseduken din lengst mulig anbefaler vi derfor at du vasker den hver vår og hver høst, sier markedssjef i Kjells markiser , Frode Syvertsen. Hvordan vaske markiser og parasoller. Høst innebærer å pakke ned parasoller og rulle inn markisene.


Idealvask er like sterkt som Kraftvask, men inneholder ikke lut og kan derfor brukes på de fleste rengjøringsoppgaver, som utvendig vask av hus, bil, båt, campingvogn, landbruksredskaper, stall, utvendig fjøs, tekstiler, tepper, plastmøbler, markiser og båtkalesjer. Se vårt utvalg av markiser her. Du bør vaske markiseduken et par ganger i året: Før og etter sommersesongen.


Bruk bare mildt såpevann og vask markiseduken for hånd. Slik rengjør du markisene enkelt. Eksperter på markisevask, persiennevask og vask av solskjerming.


Korrekt utført renhold for persienner, lameller, gardiner, skjermer og markiser er aller først krevende. Dette gjør du med skitne markiser. Hvis du har fått mørke flekker på markisen, kan det hende at det er jordslag.


Duken består av 1 akryl og er teflonbehandelt.

Konstruksjonen består av aluminium og er pulverlakkert. For markiser uten kassett er det spesielt viktig å børste de ytterste 30cm fri for støv og pollen. Zalo eller bruk en middels sterk alkalisk såpe, med noen få prosent klor i (maks ). Kloren desinfiserer og dreper alle spor av organiske (levende) organismer. Først og fremst er det lufting som gjelder for å holde soveposen ved like. Her er noen gode huskeregler for vedlikehold og vask.


Stort sett holder det å henge ut til lufting, og vask eventuelle flekker av med en fuktig klut, råder Malin Skaar, Plusstids rengjøringsekspert. Så om du vil være på den trygge siden, vil det nok være best å satse på å vaske gulvene med et rengjøringsmiddel som er tilpasset nettopp tregulv. Vask bare hvis det er nødvendig.


Noen mener at eddikløsninger vasker gulvene effektivt, mens andre igjen påstår at det har gjort skade på overflaten på gulvet, forklarer magasinet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg