tirsdag 10. november 2020

Tulipaner i vase

Stelletips tulipaner. Gjør klar en ren vase med kaldt vann og holdbarhetsmiddelet som følger med. Kutt stilkene rett over med en skarp kniv og sette de i vasen. Hvis du bruker for mye vann vil tulipanene vokse seg veldig lange, så du bør heller etterfylle vann ofte.


I motsetning til andre snittblomster fortsetter tulipanene å vokse i vasen. De bøyer og strekker seg mot lyset, og kan vokse mye i løpet av et døgn.

Tid for tulipaner – Tulipa Nå bugner det over i blomsterbutikkene av nydelige tulipaner av høy kvalitet. De er virkelig på sitt aller beste på denne tiden av sesongen #128578; Jeg er så glad i disse knasende, herlige blomstene som finnes i utallige sorter, høye og lave, fylte og enkle, med glatte eller krusete kronblader. La tulipanene beholde plasten på, men ta av papiret. Høysesongen for tulipan i vase er nå! Tulipaner skal snittes rett av, og liker best å få kaldt vann.


De har heldigvis en lang sesong som startet en stund før jul og varer helt til april. Etter dette tar hagen over og leverer tulipaner til et stykke ut på forsommeren. Når tulipanene har trukket vann og blitt spenstige, tas plasten av, og tulipanene kan arrangeres i en ren vase med kaldt vann.


En bukett med tulipaner holder seg minst uke, om ikke lenger.

Slik steller du tulipaner. Sett frem vasen du ønsker å bruke. Rengjør denne godt ( tulipaner vil trives og holde lenger i en ren vase ). Det betyder, at de kan holde sig uden van og derfor finder du ofte tulipanerne stående uden vand i blomsterhandlen eller i supermarkedet. Når de kommer i van vågner tulipanerne igen, og følger du Samvirkes små fif, holder dine tulipaner sig flotte i lang tid.


Bruk lite og iskaldt vann. Alltid gode tilbud og rabatter. Fyll heller på vann ofte enn å ha mye vann i vasen. Har du for mye vann vil de derfor strekke seg mer, sier Johannessen. Også Opplysningskontoret for blomster og planter (OBP) anbefaler å sette tulipanene i kaldt vann.


Endelig tulipansesong. Verdens kanskje mest elskede blomst. Her får du tips til tren stell og styling. Akkurat nå er det tulipaner som har sin absolutte høysesong og det dukker stadig opp spørsmål for å holde dem rette og korte. Stilken på tulipanen skal snittes rett over, og blomstene trives best når de får stå kjølig.


Og aller helst i isvann. Bare husk å ikke ha for mye vann i vasen , for tulipaner sluker vann, og blir fort slappe om de får for mye. Husk imidlertid at du ikke bør fylle så mye vann i vasen.

Hvis du fyller veldig mye vann i vasen , vil de vokse veldig fort og strekke seg utover. Til slutt vil de ligge utover hele bordet og bli vasne og rare. I stedet skal du la strikken eller avispapiret som holder buketten sammen bli sittende, og sette buketten i en vase med vann (eller i en bøtte om du har kjøpt mange tulipaner som skal fordeles i flere vaser). Mange nye sorter lever bare et par år, mens gamle sorter kommer igjen og igjen. Det er likevel ikke alltid tulipanenes skyld.


Som hageeier etterspør vi nyheter - tulipaner med ny form og i nye farger, tidlig og sen blomstring.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg