torsdag 17. desember 2020

Tresnitt utstyr

Denne nettsiden bruker cookies. Ved å fortsette å bruke siden samtykker du til dette. Les mer om vår cookiebruk her. Gå til søk Gå til resultat Mulighetenes. Utstyr til bil, båt og MC ATV-deler (754) Utstyr.


Det er også en betegnelse på avtrykket som fremkommer ved denne.

De vanligste formene er tresnitt , trestikk (xylografi) og linoleumssnitt. Det som skal være farget i avtrykket blir stående igjen i platens overflate. I Norge har vi lange og rike tradisjoner innen tresnitt.


Spesielt etter krigen da det kunne være vanskelig med både midler og materialer var det mange billedkunstnere som utviklet et beundringsverdig mesterskap innen teknikken. Treplater er forholdsvis enkelt å skaffe tilveie, det kreves heller ikke mye utstyr for å lage og trykke tresnitt. Blokktrykk, tresnitt , ettbladstrykk og andre betegnelser Blokktrykk kalles vanligvis tresnitt når det handler om den vanlige bruken i europeisk kunsthistorie og tilsvarende grafikk i dag. Du bare skjærer treplata, farger og trykker.


Tresnitt er praktisk. Slik får du se trykket veldig fort, og det liker jeg godt.

Xylografi, også kalt trestikk, er tresnitt skåret ut i tett, hard endeved som gir finere linjer og detaljer. Torso Kunstartikler har et av landets største utvalg innen kunstutstyr. Vi er Norges ledende sammenslutning av butikker som selger materiell og utstyr til alle som. Variasjonen av avstand mellom linjer og punkter og linjetykkelse er viktige virkemidler.


Linoleum er myk å skjære i, så små lette huljern og stålpenner kan brukes. Dette kan gjøre det lettere for kunstneren å få fram et fritt og spontant uttrykk i linosnitt enn i tresnitt. Det er forholdsvis enkelt å trykke høytrykk for hånd.


Grafikere bruker hangi-TOH kniv, aisuki og soainomi bullnose meisel, sammen med V og U-formet huljern. Den hangi-TOH verktøyet former disposisjoner. En soainomi er en tre-glatting verktøyet.


Monotypi betyr ett trykk. Unikt trykk er en annen betegnelse og det finnes kun ett eksemplar. Mine monotypier er avtrykk av tekstiler, treplater, plexiplater mm. Det er en enkel og morsom teknikk med mye prøving og feiling.


Linofargen er vannbasert og egner seg godt til linotrykk, tresnitt og. Ved siden av sine kunnskaper innen malerkunst. Fri frakt i nettgalleriet ut desember.


For at bestillingen skal rekke å komme frem før jul, burde du bestille senest 13.

Du trenger ingen presse eller annet teknisk utstyr , så det behøves ikke store verkstedet for å lage det. Linoleumssnittet er på mange måter likt tresnittet, men materialet gjør at uttrykket blir forskjellig. Den myke linoleumen gir bredere linjer og ofte et litt grovere og mykere uttrykk.


Partiene rundt motivet skjæres, som i tresnitt , vekk med kniv eller huljern.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg