onsdag 27. januar 2021

Vedlikehold av hus

Det er mye å tenke på og huske når det gjelder vedlikehold eller oppussing av hus. Derfor har vi samlet en rekke gode råd og tips til deg! Ikke alle drar til fjells i påsken. Vi som skal være hjemme kan glede oss over både å få slappet av , og få gjort nyttige og hyggelige ting i hus og hage. Her er tipsene som gir deg forspranget når naboen soser bort tiden på fjellet.


For eksempel vil hus med beliggenhet i urbane områder kreve hyppigere utvendig rengjøring enn hus plassert i mer landlige omgivelser med mindre luftforurensning, ifølge Jæger.

Huskeliste for utvendig vedlikehold. For å forebygge forfall av huset, er det altså lurt å sette opp en god liste som du kan følge gjennom året. Enten du skal bygge, kjøpe eller pusse opp, bør du tenke på drift og vedlikehold. Utgifter på grunn av manglende vedlikehold kan bli mange tusen kroner ekstra i forhold til vedlikeholdskostnadene, sier direktør for forbrukerservice Ingeborg Flønes til Forbrukerportalen.


Vedlikehold av hagemøbler og uteplassen. En fin fasade er ikke alt. Men når det kommer til boligen,.


Barnas Hus er en butikkjede spesialisert på utstyr og klær til alle barn i alderen fra og helt opp til år. Barnas Hus vil skape en bedre hverdag for de små – og for alle som elsker barn.

Byantikvaren gir også råd om valg av farger på hus. Befaringer kan avtales. Seminar:Å reparere fasader i mur, puss og tegl. Alle hus er bygget på noe. Det kan være steiner lagt enkeltvis under hushjørnene eller forseggjorte natursteinsmurer.


Etter krigen ble mange hus bygget på fundament av betong, senere kom også blokker av porebetong. I denne artikkelen kan du lese om vanlige skader og enkelt vedlikehold av grunnmurer. Råtesopper har som jobb å bryte trevirke ned til nytt jordsmonn, men dessverre skiller ikke råtesoppene mellom vindfall i skogen og ytterpanel på hus. Dersom fuktigheten blir liggende i materialene, begynner også soppen sitt arbeid. Dette er bare ett av mange forhold du bør ta hensyn til ved valg av overflatebehandling til huset ditt.


Rådene om vedlikehold som gis her, er rettet både mot eiere av f redete hus og mot eiere av alminnelige eldre hus som ikke er fredet, men likevel bevaringsverdige. Hellvik Hus består i dag av totalt forhandlere i store deler av Norge. Les mer om våre tjenester innen rehabilitering og vedlikehold. Med lokal utbedring kan du spare –. Her får du også et innblikk i hvordan vår samling er modellert og relasjonene er bygget opp. Er det nødvendig med et strøk maling, legging av nytt gulv eller annen oppussing?


Vil du bytte kjøkken, bygge en ny terrasse, sette opp en lettvegg, bytte vinduer, skifte kledning eller gjøre annen type oppgradering i boligen din? Oppussing av hus og leilighet kan være en stor jobb på egenhånd. Faren er ofte større for at man gjør for mye - enn for lite med dem - i en istandsettingsprosess.

Bygningene er en viktig del av vår kulturarv. Men av og til får det uopprettelige konsekvenser. Gamle hus er ikke en fornybar ressurs!


Fukt er det verste for et hus , og når klimaet i resten av landet om noen tiår begynner å ligne på det klimaet som vi i dag har på vestlandet vil husene bli utsatt for en uforberedt påkjenning, sier Bjørn Harald Hauglann i MøreTre, som leverer kledning, tretak, terrasse og andre trevarer til hage under navnet Talgø OutLiving. Kulturminnefondet gir økonomisk støtte til fredede hus , verneverdige hus samt til verneverdige hus uten formelt bevaringsvedtak. Bygg og Bevar har mange gode tips om oppussing og vedlikehold av gamle hus.


Av hensyn til sammenhengen i systemet og for å sikre praktikable og virkelighetsnære løsninger, kan det derfor kreves fradrag for et tenkt vedlikehold av formuesobjektet – altså for kostnadene ved det vedlikeholdet som det ville være behov for dersom endringen ikke hadde vært foretatt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg