fredag 30. mars 2018

Beising i kuldegrader

Selv om høsten er her kan du fortsatt beise med Trebitt Oljebeis. Faktisk kan du beise i ned mot -grader så lenge underlaget er rent, fast og tørt. Jeg har malt så sent i tidlig desember i et par kuldegrader og det ble bra i området jeg varmet opp under preseningen og både maling og grunning ble fin.


Rakk du ikke å beise eller male i sommer, er det ennå ikke for seint. Du kan fremdeles rekke det før vinteren kommer. Men du bør være ekstra.


Dette skal selvsagt beises slik resten av huset er, men jeg lurer på om det er dumt å. Oljebeis er et alternativ som også funker under kjølige forhol såfremt det ikke er alt for mange kuldegrader og forutsatt at treverket er tørt. Denne filmen gir deg en enkel veiledning til forarbeid og beising av vegg ute. Gjør jobben riktig, og du kan få et vakkert resultat som holder seg godt i mange år. Den strålende sommeren har gjort at mange ikke fått malt huset som planlagt.


Tidspunktet for beising kan avgjøres ved skrapeprøven. Det skrapes med neglen på tvers av fibrene. Løsner fibrene er det tid for beising. All endeved må påføres en grunning som metter veden før hovedstrøket påføres.


Dette gjelder også ved vedlikehold av tidligere strøk. Dekkbeis kan brukes som førstestrøk. Er ikke fagmann, men når eg har malt oljemaling om vinteren har malingen vært seig og tung å jobbe med. Som billig motorolje i minus grader og den trekker ikke så. Tips og råd til hvordan du går frem når du skal male eller beise ute.


Jotun Uteinspirasjon - Beise ute. De fleste malere anbefaler at du grunner før du går rett på med selve fargen. Oljebaserte produkter kan brukes ned mot minusgrader, men se etter et snøkrystall-merket på spannet.


Hvis luften er for fuktig kan du risikere duggmatting. Dersom det blir stående dugg på beis eller maling, vil det tørke sent, og fasaden kan bli mattere og skjoldet, forklarer Røneid. En enkel måler med to nåler stikkes inn i materialet, og viser hvor mye vann det er i materialene i forhold til egenvekten til treet, dette uttrykkes gjerne som vektprosent, fortsetter Sletta. Trebitt Oljebeis kan påføres også i kuldegrader (ned mot -5). Det er fortsatt mulig å beise.


Alkydproduktene kan teoretisk påføres ved kuldegrader , men det anbefales ikke, da fuktighet i trevirkets overflate er frosset, slik at vedheften av. Og dette gjelder generelt, alle typer maling. Olje tåler ikke varme, oljen koker ut i overflaten og drar med seg fargepigmenter. Oljebeis- og maling fungerer i prinsippet bra i kuldegrader , men problemer kan oppstå ved store temperatursvingninger, kondens og riming.


På en tørr, fin februardag er det nok likevel mulig å male med oljemaling eller -beis. Tyrilins interiør- og eksteriørprodukter henter fjellets vakre lys og farger helt inn i hytta og fremhever hytteveggens naturlige utseende. Den mest effektive måten å vaske vegger og tak.


I løpet av året legger det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg