tirsdag 6. mars 2018

Marmor skål

Nydelig skål i tidsriktig marmor fra Broste. Svært allsidig og kan brukes til alt fra oppbevaring av smykker, nips på badet eller til deilig snacks for eksempel. Når kalkstein dannet ved akkumulering av skal fra dyr blir utsatt for høyt trykk og høy temperatur over lang ti blir de omdannet til marmor.


Da har kalkmineralene omkrystallisert til nye former, slik at eventuelle fossiler er visket ut. I tillegg tar den høyglans politur. Når du skal strø en form, pensler du den først med litt smeltet smør eller margarin, deretter drysser du litt hvetemel i formen og rister litt på den.

Hell ut det hvetemelet som ikke fester seg til fettet. Dette gjør at kaken løsner lettere fra formen når den er ferdig stekt. Løsningen har nå blitt å bruke marmor. Løsningene vi har sett på tidligere, har ikke hatt de samme kvalitetene, sier byggherredirektør Synnøve Lyssand Sandberg i Statsbygg til NRK. Marmor mellom glassene.


Selv om marmor er både dyrt og eksklusivt, har vi på Bygghjemme. Når man skal velge marmorprodukter, er utvalget minst like viktig som prisen, og derfor utvider vi stadig vårt sortiment. Dette medfører at marmor ikke er super-praktisk, og det skal man være klar over før man investerer i en hvit marmorplate.

Jif Baderom er et tensidholdig produkt med lav pH for effektivt å fjerne baderomssmuss som blant annet inneholder kalk. Dette produktet skal på grunn av sin lave pH ikke benyttes på syrefølsomme overflater som marmor , kalkholdige materialer, naturstein eller gammel emalje. Det står oppgitt i bruksanvisningen på produktets bakside. Blandingen skal være som en trykk grøt, men kunne røres i. Smør blandingen på flekken slik at det akkurat dekker (ca mm tykk). Dekk området med plastfilm, teip hjørnene fast og lag et par hull i filmen slik at området får puste.


Etter dette skal blandingen tørke helt inn i flekken. Julehuset Skeidar Se mer. Hvit marmor kan gulne av smuss, og riper kan samle så mye smuss at det ser ut som rust. Den gir heller ikke fra seg partikler på matvarer etter den har herdet. Polert: Polert marmor gir blanke og glatte flater.


Slipt: Slipt og børstet marmor gir mattere flater og brukes både på gulv og vegger, avhengig av smak og hvilke andre materialer dette skal kombineres med. Uansett om du vil ha et bord med sort, hvitt eller grønn marmor , så kan vi hjelpe deg, med å finne det rette bordet, til nettopp din stue! Et marmorbord passer også perfekt i entreen, baderommet eller kjøkkenet og som avlastningsbord til lamper og dekorasjon.


Et bord i marmor vil garantere gjøre hvilket som helst rom mer luksuriøst! Vaskemiddel som er surt vil etse marmoren. Nå har jeg aldri sett en marmorvask da, bare sånne i kunstmateriale med marmormønster.

Vi har noen vasker i stål med hvit emalje. Det er ikke veldig pent synes jeg. For nå skal du ha mønsteret i alt fra interiøret til klærne dine.


Nå skal puter, tøy og smykker også være marmormønstret. Alt til julen finner du hos oss. Operaen i Oslo gulnet etter kort ti og det vil også kunne skje med en benkeplate.


På den annen side er marmorens kjølige overflate fantastisk for bakeentusiasten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg