tirsdag 27. mars 2018

Hvit lundebybunad

Da jeg lagde min første lundebybunad valgte jeg å starte med lua. Denne er det desverre mange som ikke bruker, inkludert meg selv, så jeg brukte den til å øve meg på. Av utstyr til broderingen vil man komme til å trenge en spiss og en butt nål, butt broderisaks, skredderkritt eller blyant og en sprettekniv.


I tillegg kommer bunadsølv (også det som skal monteres på bunaden), sko, eventuelt ytterplagg og annet tilbehør. For pakke til montering følger med og monteringsbeskrivelse. Livet er i same stoff som stakken, med broderi som også går igjen på lue og veske.

Mange bruker ei hvit bomullsskjorte med nuperellekant på hals-og ermelinninger. Til den hvite varianten brukes det som alternativ ei ecrufagret skjorte i råsilke. HODEPLAGG: Lua er ei pullue med halvmåneformet bakstykke og glatt pannestykke.


Les gjerne mer om bestillingsprosessen under. Den billigste annonsen ligger ute til Kr. Sjekk ut alle annonser fra hundrevis av. Prisen inkluderer: stakk med liv,.


Lundeby bunad leveres i blå, svart, hvit farge.

Kontakt butikken for bestilling. Gitteret lages på samme måte som man broderer gulltråden, men her må man bruke en linjal og skredderkritt eller hvit blyant for å markere opp hvor trådene skal være. Bunaden er komponert av kunstmaleren Alf Lundeby.


Ytterkantene på borden (som er trykket på bunaden) broderes med stilkesting. Selve gitteret broderes ved at man strekker ut tråder og broderer korssting i krysningspunktene. Hvis du har den hvite bunaden, kan du bruke lyst og forgylt sølv.


Hvit linskjorte fra Graffer med hvitsømbroderi på krage og mansjetter eller Embla bunadskjorte kan også brukes. Som ytterplagg kan man bruke kep i samme stoff som bunaden. Vi gjør det meste på bunaden før den sendes ut.


Lue og veske er helt ferdig, livet er delmontert og skal monteres sammen. Drakten finnes bare for kvinner, og er utformet uten et drakthistorisk forelegg. Inkludert i prisen: Stakk og liv i klede ull, veske og lue.


Skjorte og sølv kommer i tillegg. Det er ikke utarbeidet egen skjorte til bunåden. X FRAME tar stilrenhet og kvalitet til nye høyder. Rammen kombinerer vår superkvalitet fra slickrock stålprint. Innrammingen fremhever bildet på en unik måte.


Tilbehøret til bunaden får du også hos oss!

Lundebybunad Vi har rask levering av Lundebybunad. Norges største presentasjon av bunader. Selv om noen velger bunad etter utseende, er vår erfaring at de fleste vil ha en bunad som de selv har geografisk.


Bestill ferdigmontert belte til Lundebydrakten, hvit , blå eller sort, Skarnes, Sør Odal, Nord Odal, Kongsvinger, Eidskog, Solør, Grue, Åsnes, Elverum, Årnes. Jeg har hvit lundebybunad og er veldig fornøyd med den Får alltid mange komplimenter, og liker at den er litt annerledes. Anonymous poster hash: ec927.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg