mandag 5. mars 2018

Farge på hus utvendig

Få hjelp, tips og inspirasjon til fargevalg på huset utvendig. Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg. Les Mer Jeg aksepterer! Glans og underlag kan påvirke fargenes utseende.


Se derfor alltid en fysisk fargeprøve for korrekt fargegjengivelse.

Tips om sterke farger på hus. Om du velger mørke eller lyse farger , er det viktig å være klar over at også fargens intensitet påvirker hvordan huset oppfattes. Hvilken farge passer best når du ser deg rundt? Kanskje en farge dominerer. Valg av farge på hus utvendig avhenger av type hus , området, trender, og noen ganger av nasjonale og lokale tradisjoner.


Opplevelsen av omgivelsene gjør noe med oss. Trivsel rett og slett! SKAL DU ENDRE FARGE PÅ HUSET TENK PÅ FØLGENDE: Først og fremst, så tenk på at fargen oppleves både lysere og mer intens når den blir malt på en store flater utendørs.

Stadig mer populært er mørk eller helt sort farge på huset. Arkitekter elsker de matte, mørke flatene, sammen med lysere farger på detaljer. Hvitt og lyse farger fremhever og forstørrer, og passer godt i åpne landskap. Brunt derimot, harmonerer med naturen og passer godt til hus som ligger i skogsterreng. Matt eller halvblank glans?


Til moderne hus passer det fint med kun en staffasjefarge til vinduskarmer, listverk og dører, mens til noen eldre hus kan det passe bedre med to staffasjefarger. Du vil likevel oppleve at mye av husets personlighet først kommer frem i det samspillet du velger mellom hovedfarge, staffasjefarge og fargen på grunnmuren. Farge på hus kan være vanskelig. Består som regel av to eller tre bord.


Mange velger to farger , og gir det øverste bordet hovedfargen. En lys vindski på mørkt hus vil lett markere taket for mye. Store hus kan med fordel males mørkere farger.


Store, helt hvite hus kan lett bli litt ruvende og kontrastfylte til omgivelsene. En hvittone trenger ikke brekkes mye for at den plutselig føles mykere og mer omgjengelig. Uansett ser vi stadig at flere velger mørkere farger til huset i disse dager.


Hvis du vil prøve deg frem og fargelegge hus , trykker du ’Se flere farger ’ og prøver vår store fargevelger.

Slik velger du riktig farge når du skal male huset utvendig , og får guide til fargevalg på de. Her på siden får du også inspirasjon, veiledning og how to-guides til hvordan du best fikser, vedlikeholder og frisker opp huset ditt, slik at du får akkurat det hjemmet du ønsker deg. Hva med ny farge på huset? Når du skal endre farge på huset trenger du to strøk maling eller dekkbeis.


To strøk kan høres veldig tidkrevende ut, men idag finnes det produkter som tørker fort også utvendig , slik at du kan ta en vegg to strøk på en dag (hvis været tilsier det) Og de produktene som tørker fort er faktisk de beste. Her er det flere ting å ta hensyn til: Den arkitektoniske stilen på huset og farge på vinduer, samt detaljer som taksten, husets plassering i natur og omgivelser, og eventuelt farger på nabohus. Ingenting er så vakkert som et kulørt hus i flott natur.


Flere burde tørre å velge litt farge utendørs, alle må ikke ha grå hus ! De fleste vurderer det med tanke på husets innside, men det er på ytterveggene anvendelsen virkelig kommer til sin rett. Som i denne boligen, hvor tre-kledningen gir huset et elegant og moderne uttrykk. Tre-kledning i ulike retninger.


Hvis du trodde at utvendig tre-kledning bare kunne gå i én retning, må du tro om igjen. Tradisjonelt har farge vært brukt til å understreke og fremheve en bygnings form og detaljer. Et malingsskikt beskytter også treverket bak mot klimatiske påkjenninger og nedbryting. Maling representerer en utgiftspost for huseieren, både i form av materialer og arbeid.


Et hus er sjelden et bygg i ensom majestet – som f. Det betyr at dette er forhold du må ta hensyn til når du velger farge på ditt eget hus. I skogen og på fjellet blir det kaldt med hvitfarger, så her er det interiørbeis mange velger. Rødmel og Bondeblå, etter god gammel byggeskikk, er meget moderne i dag. Innendørs på hytter i skog og fjell velger man klokt med brune og grå farger.


Ved sjøen kan du med fordel gå for de lyserefargene. Grunnen til at jeg er redd for det er fordi vi skal male listverket rundt vinduet i hvit farge , og da helst kritt-hvitt. Samme hvitfarge skal også på det andre listverket på huset.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg