onsdag 8. februar 2017

Maling til gulvfliser

Alltid stort utvalg og god service. Se hele utvalget og kjøp online på BAUHAUS. Kjøp via vår store webshop. Megastort utvalg og rask levering. Kvalitetsprodukter til bunnpressede priser.

Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Stort utvalg innen lakk, maling og verktøy. Se mer og kontakt oss her! Fliser på baderom kan også være vanskelig å male.


Fugene på badet er ofte fulle av kalk og såperester etter mange års bruk. For å få malingen til å sitte må gulvet være gullende rent, og du kan slite litt med å få rengjort disse fugene skikkelig fordi de er så porøse. Men når det er sagt, det er mulig å male gulvfliser.

Velg maling med omhu – særlig dersom det er gulvfliser som skal males. Vanntynnet oljemaling kan brukes på fliser i tørre rom og tørre soner på badet, men tåler ikke vannsøl som blir liggende litt. Løsemiddelholdig oljemaling er et sikrere valg for gulvfliser , som for eksempel den ekstra robuste Trestjerner Sigural Epoxy Gulvmaling. For å få maling til å sitte best mulig på fliser, anbefaler han å bruke en 2-komponents epoksymaling.


Først må du rengjøre skikkelig. Så kan du bruke primer som heftgrunn. Den tørker raskt, sier han til ifi. Virker ikke denne metoden for å fjerne maling fra gulvfliser , kan du gå videre til metode 2. Metode 2: Bruk WD-til å fjerne maling fra gulvfliser.


WD-gjør det enklere å fjerne maling fra gulvfliser. Mal to-tre strøk til du får ønsket effekt. En god løsning kan være å legge nye fliser på gulvet, siden det er større slitasje på gulvet enn på veggene. Men det er også mulig å male gulvflisene hvis du ønsker det.


Slik maler du gulvfliser : Bruk samme oppskrift som over, men velg en slitesterk maling egnet for gulvfliser. Er det mulig å male gulvfliser ? Noen som har gjort det, og fått gode (eller dårlige) resultater?

Jeg er enstelig for at flisene skal se ut som linoleum eller noe annet gulvbelegg etter maling , at malingen ikke sitter skikkelig og lett blir ripet, og at varmen fra varmekabler kommer i konflikt med malingen. Bryng støtter seg til dette, og mener at årsaken til at maling på baderom kan være problematisk, er fordi flisene og fugene består av ulike materialer. Flis og fuger arbeider ulikt hva gjelder temperatur og fuktighet.


Med maling over kan den sprekke opp, det kan komme fuktighet bak malingen og den kan flasse av, advarer han. Gulvfliser og gulvklinker kan primes med epoxy binder og derefter topcoates md Profloor EP-SL, eller males med vandig epoxy. Behandling af gulvfliser , særligt i vådzone, forudsætter korrekt og omhyggeligt forarbejde med fokus på afrensning og evt. Fugerne kan, inden fliserne males, fyldes med ren epoxy.


Til vegger kan du bruke en sterk gulvmaling, men til gulv som utsettes for mye vann, vil jeg anbefale en to-komponent epoksymaling, sier Røneid. Gulvmaling har god vedheft og trenger normalt ikke grunning for å feste til fliser. Til enkelte spraymalinger anbefales først å påføre en grunning fra samme produktserie.


Når du spør om grunning kan du i samme slengen spørre om hva slags maling du bør gå for. Dette kan variere fra flistype til flistype. Dette er noe de bør ha god peiling på i en butikk som selger maling.


Så skal der males med lakmalingen. Mal først kanter med penselen du også brugte til grunderen. Mal efterfølgende de store flader med den glatte valse. Lad det tørre timer. Slib let overfladen med korn 1sandpapir, for at fjerne evt.


Hva maler man me hva gjør man med fugene? Har tenkt å evnt male gulvet en mellomgrå farge. Maling af fliser - Trænger fliserne til en opfriskning, er den billigste løsning af male dem.


Til gengæld koster det væsentlig mindre og er meget lettere, end at skulle skifte fliserne ud. Det kræver dog en del forarbejde. MegaFlis tilbyr er stort utvalg av flis egnet til stue, gang og andre oppholdsrom til en rimelig pris.


Det har de siste årene blitt mer populært, spesielt i de nordiske lan å følge trenden med flis i andre rom enn kun bad. I dag er flis et godt egnet materiale til laminat eller parkett. Velkommen til Dinsides diskusjon. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver.


Mer om vilkårene her. Jeg fortsetter det nye året med noen lavbudsjettips! Jeg kjøpte meg magasiner idag, begge inneholdte tips om maling av fliser. Har selv endel ganger opp gjennom årene lett etter tips om dette. Tenkte derfor jeg skulle dele disse med dere.


Bildet under er fra siste utgaven av Hjemmet, mens nederste bilde med tips er hentet fra rom 1-2-3. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon. Ved at du fortsetter å bruke Maxbo.


Vi takket nei til tilbudet og valgte i stedet å male veggene og flislegge i dusjen og på gulvet (se oppskrift på å male gulvfliser lenger ned i innlegget). Det sparte oss for flere hundre tusen kroner og vi har fått både bad og vaskerom som vi er svært fornøyd med. Da maling , af hensyn til miljøet, sjældent tilsættes mug- og skimmelhæmmende midler og da disse udvaskes over ti er der risiko for skimmel. Hav varme på i rummet og luft jævnligt ud.


Hold de malede flader rene og tørre. Almindelig skånsom rengøring og aftørring af de malede flader, er med til at forebygge skimmelangreb.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg