fredag 24. februar 2017

Pergola tak

Vi produserer pergola tilpasset norske forhold. Se mer og kontakt oss her! Søk etter pergola tak på den nye KensaQ. Bredt utvalg av pergola. Shop online hos Ellos idag!


Finn og kjøp dine favoritter online på Ellos.

Pergola med lamelltak. Et flott alternativ for motorisert pergola med inntrekkbar duk, er pergola med aluminiumslameller. Her får du et litt annet utrykk, fremdeles mulighet til å åpne opp, men samtidig ha et kraftig og solid tak for beskyttelse av for eksempel utemøbler.


En konstruksjon til en pergola vil som oftest også være egnet til å få et tak. Så hvis du en dag foretrekker tak over hodet, er det bare å fjerne overliggerne og legge tak i stedet, fx trapesplater. Et tett tak beregnes og konstrueres som ethvert annet tak. Konstruksjoner med tak faller som regel inn under søke- eller meldepliktige tiltak.


Tett vekst med klatreplanter oppå pergolaen kan føre til at snø blir liggende på pergolaen vinterstid.

Figur av leskjerm med liggende bordkledning kombinert med pergola. Leskjerm med liggende spilekledning kombinert med pergola. Med et pent og praktisk pergolatak får du en koseligere uteplass. Samtidig gir det kjølig beskyttelse i løpet av sommerens varmeste dager.


Nå bør din pergola se omtrentlig ut som tegningen over (ulik veggplassering endre utrykket), og vi håper du er fornøyd med resultatet og vil få mye glede av ditt nye uterom. Du kan naturligvis beise, olje eller male din nye pergola , men du sparer deg selv for mye vedlikehold dersom du lar treverket gråne naturlig. Jeg syntes du ikke må legge et tak oppe på pergolataket som syntes (dvs. bølgeblikk plast eller lignende). Ene som utstikk fra garasjen (brukes som carport) og andre som tak over terrassen.


Min plan er å legge glass eller plexi med aluprofiler. Forskjellige typer av pergola. For enkelte vil en pergola være et par levegger med fast eller skyvbart tak , mens det for andre helst må være klatrevegg for slyngplanter i tillegg.


En pergola blir også en fin skyggefull plass på de mest solrike dagene. Med en pergola i hagen, får du et ekstra rom som oser av hygge. Har du en åpen plass eller en belegning som trenger noe ekstra, er det et godt alternativ å lage pergolaen der. Hvis du vil at stedet skal være skyggefullt, er det enkelt å plante klatreplanter. Med en pen og praktisk pergola får du en lunere og koseligere uteplass.


Taket gir svalende skygge, men kan også trekkes til siden for å slippe til solen. En lamell- pergola har en rettlinjet utforming hvor taket består av aluminiumslameller som kan dreies.

Man kan dermed justere lamellene fra å slippe inn mye sol, til å være et helt lukket tak. Når taket er lukket er det helt vanntett, og vannet som treffer oversiden ledes inn i det skjulte dreneringssystemet. Solskjerming om dagen og lounge om kvelden. Taket kan stilles til 3 eller 1grader, slik at du får den solskjermingen du måtte ønske på terasse.


Slik skjermes du og gjestene dine mot innsyn, mot vind og mot nedbør. Arkitekten vår har tegnet en vag skisse av hvordan pergolaen skal være, egentlig bare en struktur på ca. Bakre del skal være skrudd fast til fasaden, ytre del støttet opp av tre stolper.


Dersom det legges tak over pergolaen, må man ta hensyn til at konstruksjonen må tåle snølast på vinterstid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg