mandag 6. februar 2017

Male karmer

Reserver ditt Hotell i Male online. Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Her finner du beskrivelser på hvordan du kan male inne.


Når du skal male lister er det viktig at malingen flyter godt ut, slik at du får en fin finish. Da bør du velge en maling i god penselkvalitet. De aller fleste produsenter har egne malingstyper beregnet på dører og listverk.

Vi driver å pusser og skal male vinduskarmene. Vi har gamle karmer med gammel maling, og har brukt mye tid på pusse karmene ne har vasket med salmiakk, og lagt heftgrunn på de stedene treverket ble synlig etter pussingen. Vi har prøvd oss på vannfortynnet maling, men syns resultatet ikke blir bra. Det første du må gjøre når du skal male dører og vinduskarmer, er å klargjøre overflaten som skal males.


Det innebærer at du må se etter om noe må repareres, slik som å sparkle hull, sprekker eller hakk. Du må sparkle der det trengs, og etterpå pusser du det glatt med sandpapir. Mal i treets retning. Etterstryk umiddelbart.


Start med sprossene eller rammen fra glasset og utover.

Foring og listverk males til slutt. Tips når du skal male dør innendørs. Skal du male dør så følger du samme prosess som for listverk.


Bruk maskeringstape for å maskere dørhåndtaket, og vær nøyaktig når du setter på tapen. Det er viktig at du kommer helt inntil metallet, så slipper du å få en liten stripe med underlaget som ikke blir malt i den nye fargen. Må ha hvite karmer pga at vinduene i metall og er kritt hvite. Er det noen som kan anbefale en maling som er lett å stryke ut, gjerne rulle uten at det blir prikkete og er ekte hvit og forblir hvit lenger?


Døren med den helt superglatte, malte overflaten kan bare et profesjonelt fabrikkmalingsanlegg klare. Men sprøyting krever øvelse, og hvis du kan leve med den lille strukturen som en finhåret malerull gir, kan du fint male en dør eller en annen glatt flate ganske pent. Har sett mørke karmer , men må si det så lekkert ut her. Ulempen er vel at det muligens går av moten etter noen år. Med hvite karmer slipper man jo å skifte de.


Kommer vel an på hvor spenstig du er Veldig kult om du legger ut bilder når det er ferdig, dette så veldig spennende ut! Fjern løse elementer før du starter å male. Begynn med å fjerne all løs tapet og eventuelle skruer og spiker.


Deretter fjerner du tapet som overlapper i skjøter, hjørner eller på lister. Hvis du fukter tapetet kan den bli enklere å fjerne. Når dette er gjort kan du dekke til gulv og maskere lister og karmer.

Tips og råd om hvordan du maler vindu innvendig. This feature is not available right now. Please try again later. Mange som skal male huset, har noen tanker om hva slags farge de kan tenke seg.


Det man ofte ikke tenker over, er at det kan være smart å tenke over om man ønsker en lys eller mørk farge, før man bestemmer selve fargen. Lyse og mørke farger styrer nemlig i stor grad hvordan huset oppfattes, som igjen styres av omgivelsene rundt. De vanligste modulmålene for innerdører er 7x2 8xog 9x21. I tabellen nedenfor finner du de eksakte målene for både disse og mange andre.


En pensel med skrå bust er også et godt triks når man skal male inni hjørner. Med skrå bust kommer du lettere til inn mot hjørner, og det er faktisk lettere å male rett når busten er skrå. Med en rett pensel har man fort for å vri hånden når man maler, og da får man skjeve og ujevne penselstriper, sier han.


Fremgangsmåten for å male utendørs vinduskarmer og dører er nesten den samme som for innendørs vinduskarmer og dører. Den eneste forskjellen er at når du maler utendørs vinduskarmer og dører, så bør du overlappe glasset med noen få millimeter. Det vil forhindre at det kommer inn fuktighet. Bruk av kitt kan forårsake sprekker.


Her er den ultimate guiden til hvordan velge riktig utendørsfarge! Når man skal velge farge til husets fasade er det en del ting man bør tenke på. En utendørsfarge er jo tross alt en farge man skal leve lenge med. Vi pleier å si at fargevalget du gjør på ditt hus, er naboens blikkfang.


Du kan også forhøre deg om hvilke farger leverandøren kan tilby på detaljene. Dette er noe du også bør tenke på når du skal bestille nytt kjøkken og garderobefronter, råder Nina Klæbo. En bred fasadepensel som tar opp mye maling, for å slippe å dyppe ofte i malingen.


Vårt aller beste tips er å påføre malingen først med en smal rulle, så fordele malingen jevnt ut med penselen - da kan du male opptil dobbelt så fort!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg