fredag 8. april 2016

Jotun skandinavisk lys

En av våre mest populære lyse beige toner gjennom tidene. Den oppleves myk og behagelig i kombinasjon med okertoner samt lun og varm sammen med rødtoner. En gulaktig beige tone.


En lun og klassisk beigetone. Sans er en gulaktig beige tone.

En svak varm beige tone. Dette er en farge som har en ncs kode som forteller oss at den består av både grønt og gult. Men denne fargen spiller deg et lite puss, for opplevelsen av fargen er at den er en svakt rødlig beige tone. Vil kunne oppleves noe rosa i enkelte settinger.


Lett og luftig, - med et ørlite slør av lunhet i seg. Før du maler veggen med. Skandinavisk Lys – en gulaktig beige tone.

Sand – en varm beige tone. En lys mellomtone som oppleves som lun og varm. Dagslysets skarpe og blålige lys , er enormt annerledes enn det man opplever av lys innendørs.


Ergo er det ikke så rart at farger endres i vesentlig grad i møte med ulikt lys. Farger og lys lar seg også påvirke av omgivelsene. Det som befinner seg på utsiden av vinduene dine vil være med å forme fargeopplevelsen du får inne i rommet ditt.


Det er en grunn til at denne fargen aldri går av moten! Den er ganske enkelt en utrolig god farge. Lun, varm og delikat. Ikke for lys , ikke for mørk. Visste du at det å gi vinduene en hvit farge med høy glans, gir optimal refleksjon av lys inn i rommet?


Den deilige årstiden er her, tiden hvor solen igjen titter inn vinduene og fyller rommene våre. Lyset er etterlengtet, men også en tanke ubarmhjertig. Fargen kan oppleves ulikt på skjerm og vegg. Har malt med Tidløs fra Jotun.


Jotun Fargesenter Inne presenterer.

Jeg liker veldig godt skandinavisk lys , den er en lysere form for cafe` latte,. På veggene har vi strie, og de er malt med fargen luft ( jotun ). Jeg vil gjerne ha lister i eggehvit eller letthet, og en lys farge på. Hei, vi driver å maler panel i gangen, men nå sliter jeg med å bestemme meg for farge.


Først hadde vi bestemt oss for skandinavisk lys , men synes den ser noe gul ut, så begynte vi å se på fargen lys antikk, men går denne til ferdigmalte lister som er eggehvite? Vanskelig å si noe sikkert om hvilken jeg ville valgt mot din sofa da fargen på den kommer dårlig frem på dette bildet. NCS sier null rødt, så er det rødt i denne farge) Dette er ikke en Akzo nobel farge. Har du et stort, vakkert grønt tre rett på utsiden av vinduet, vil dine vegger få et grønnlig skjær når lyset kastes inn i rommet. En knallrød bygning over gaten evner faktisk å kaste et rødligere lys inne hos deg!


Dette betyr jo selvsagt at farger du har sett hos andre, slett ikke bør oppleves like hjemme hos deg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg