mandag 18. april 2016

Vaske før maling inne

Alltid stort utvalg og god service. Se hele utvalget og kjøp online på BAUHAUS. Kjøp via vår store webshop. Søk Fortere, Bedre og Smartere her! Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer.


Et kvalitetssett fra pigment med variable størrelser.

Riktig vaskemiddel før maling inne. Normalt står dette på malingsboksen. Vi i Jotun lanserte egne interiørvaskemidler for cirka to år siden. Den mest effektive måten å vaske vegger og tak. Det er ingen morsom jobb å vaske vegger og tak, men huset føles helt nytt etterpå.


I løpet av året legger det seg nemlig sot, støv, fett og annet smuss på vegger og tak som blir til mørke skygger. Det finnes ingen snarveier når vi snakker om maling. Det gjelder å gjøre et nøyaktig grunnarbeid og bruke maling av høy kvalitet.


Da blir sluttresultatet perfekt.

En god hjelp på veien er dog å følge proffenes arbeidsråd. Denne vasker du med før du skal male inne. Til større flater som vegg og tak. JOTUN Spesialvask Før Maling. Den forfuktede vaskemoppen kan monteres på et slipebrett med forlengerskaft, en tak- og gulvmopp, eller holdes i hånden, og er alt som skal til.


Jordan Malingsklar består av to vaskeservietter med rensemiddel som gjør rent moderat skitne flater. Maskeringsplast (elektrostatisk plast med tape som raskt og enkelt dekker flater du ikke vil ha maling på – supert ved maling av tak for å dekke veggene!) Kluter – støvklut og klut til å tørke søl med. Fuktig fille til å pakke inn verktøy mens de ikke er i bruk. Vasker du før maling , så er det salmiakk som skal brukes.


Denne blandinga tar det meste, men kan matte ned malte flater. Bruk rene gulvkluter å vaske med. Vaske vegg Denne filmen gir deg en enkel veiledning til vask av vegg ute.


Gjør jobben riktig, og du kan få et vakkert resultat som holder seg godt i mange år. Men salmiakk er fint, og det holder lenge med varmt salmiakkvann - det stinker, men fjerner fettet. Og så slipper du å skylle veggen før maling , noe som kan bli nødvendig hvis du bruker mye såpe som skummer.


Men ja, du må absolutt vaske veggen, særlig på kjøkkenet, for at malingen skal sitte bra. Merk at hvis du skal rengjøre i forbindelse med maling av vegger eller tak, kan du med fordel benytte Jotun Spesialrens Gulnet Panel, Jotun Spesialvask Før Maling eller tilsvarende produkter. På samme måte som rengjøring med tørrmopp, vil det forenkle jobben betraktelig å bruke et forlengerskaft.

Det er viktig med rene flater og underlag før du går i gang med malingen. Sørg derfor for å rengjøre flaten nøye før du påfører første strøk med maling. Trenger du hjelp til å velge riktig rengjøringsprodukt, eller har andre spørsmål om din oppussing? Med høyglansmaling synes absolutt alt.


På tidligere malte vegger passer det fint å bruke interiør PVA- maling med glans 0 sier malermester Idar Sypriansen. For å slippe å kjøpe inn for mye eller for lite maling , bør du finne ut hvor mye maling du trenger til rommet du skal male. For å finne ut det, må du finne ut hvor store flatene som skal males er.


Dette fenomenet kalles heksesot eller kjemisk sverting. Velger du malingen ONE Super Tech så er det en selvrensende maling , og huset vil derfor få hjelp til rengjøring når det regner. Du bør allikevel vaske huset ditt hvert år da regnet ikke kommer til overalt, men det vil bli enklere.


Påfør husvask i taket og vegger ved hjelp av en sprøytekanne og tørk deretter av med en ren mopp, er anbefalingen fra IFI, som mener at grunnen til at mange tror at det er så vanskelig å vaske taket, er at det er en slitsom jobb. Hele taket med en gang - Nøkkelen er å fukte hele taket først, sier Dahl. Skal du vaske terrassen kan du benytte Original Husvask for å vakse og behandle terrassen for å hindre sopp og råte. Da kan du vaske på samme måte som du gjør med huset - ved bruk av kost, forlengerskaft og vannslange. Skal du endre farge på terrassen bør du benytte Tinova Wood Cleaner først.


Dropper du å vaske huset før du skal male, risikerer du at malingen flasser av etter kort tid. Men ikke bruk høyttrykksspyleren til fasadevask! Vi skal male huset i sommer.


Siden det er minst år siden sist gang huset ble malt utvendig av en tidligere eier, er det på tide å svinge penselen igjen. Dersom du kun skal vaske huset, altså uten planer om å male etterpå, trenger du kun vanlig håndoppvaskmiddel, som Zalo. Det er kun dersom du skal male eller beise at du trenger kraftigere spesialvaskemidler, og pass da på at panelet får tørke nok før du begynner å male. Fordriv umiddelbart, før du dypper rullen igjen og påfører mer maling.


Start med å rulle tilbake inn i den våte, fordrevne malingen. Ikke press verktøyet for hardt mot underlaget, vær lett men bestemt i bevegelsene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg