mandag 20. januar 2020

Tørketid maling

Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo. Et kvalitetssett fra pigment med variable størrelser.


Få forslag til vakre farger og gode malingprodukter når du skal male inne, male møbler, male huset eller pusse båten.

Her finner du alt du trenger å vite om maling og beis. Oljebasert maling trenger vanligvis ca timer før overmaling. Flere andre faktorer påvirker tørketiden av interiørmaling. Den flatere glans , jo tregere malingen tørker.


De høyere faste stoffer i blankere maling hastighet tørketid. Noen dype farger vil tørke langsommere på grunn av mengden av skjær som brukes. Svar: Da må man først vaske over med JOTUN KRAFTVASK, og så gå over med en stiv børste for å fjerne løse trefibre og er det mye av dette, så må man grunne med VISIR OLJEGRUNNING på de områdene som har bart treverk, før påføring av maling som f eks.


DRYGOLIN ULTIMAT eller OPTIMAL. Gulvmaling fra TreStjerner en Norges mest solgte.

I vårt sortiment finner du alt du trenger til behandling av gulv og trapp: lakk, maling , olje og hardvoksolje. Påfør maling med rull, og fordriv (jevne ut) med en flat pensel. Ved arbeid over store flater som tak og vegger settes begge verktøyene på forlengerskaft.


Det gir god rekkevidde og en ergonomisk arbeidsstilling. Ikke dra ut skaftet for langt. Stå plassert under verktøyet, ikke ved siden av. Fjern all løs maling og løse trefibre med stålbørste eller skrape. Områder som skrapes ned til bart treverk må grunnes og flekkes før selve malingen.


Sjekk værmeldingen før du går i gang så du ikke går i gang når regnet kommer. I dag finnes maling med svært kort tørketid , så du har rimelig god sjanse til å få et pent resultat. Hos oss får du god utemaling som tåler all slags vær og vind. Se utvalget av maling. Eksempel på en slik maling er Optimal.


Kjøp på nett eller i butikk. Hva som er best er avhengig av hvor du skal bruke malingen og hva du legger vekt på. Er lite lukt, rask tørk og stabil farge (ikke gulning) viktigst så velger du en vanntynnet maling.


Er finish, bearbeidelighet og mulighet å rette opp sig viktigst så velger du en løsemiddeltynnet maling. Beckers nye milijøvennlige vindusmaling skal være så hurtigtørkende at du kan lukke vinduet samme dag. Foto: Beckers Vis mer.

Ifølge malermester Ole-Andreas Klaveness i Klaveness Maler- og Byggmesterforretning bør man også være oppmerksom på at det er fuktig om natten, selv om det er tørt på dagen. Pleier ikke vente med maling i dagevis etter fuging. Dog har jeg sett at når jeg maler med hvit utendørsmaling blir fugen gjerne litt gulere etter en tid.


Kan ikke huske å sett det på innvendig maling , så det går nok greit. Det verste som kan skje er vel at tykke fuger som ikke er gjennomtørre kan deformeres av malekosten. Jeg har hørt tre uker og praktiserte det selv da vi kjøpte hus. Anser ikke meg selv som hysterisk på dette men jeg ville feks aldri putte et nyfødd barn inn i et. Husk også at vanntynnede produkter har en begrenset motstand mot fukt-belastning.


Dette er generelle råd som gjelder for alle typer gulvlakk og - maling. Produktene kan ha litt ulik herdeti men hva som gjelder er nøye angitt fra produsenten på boksen. Det gjør at huset ser nymalt og vakkert ut svært lenge. Faktisk gir Butinox Futura års skriftlig garanti på farge og glans.


Byggsortiment som holder ting sammen, fargesetter og muliggjør alt fra altandrømmer og VVS-prosjekter til enkle, men smarte oppbevaringsløsninger. Skal jeg velge løsemiddelbasert eller vannbasert maling ? Løsemiddelbasert maling brukes der det kan være urenheter i betongen fra før (olje, fett osv.). Denne versjonen er normalt vår anbefaling i garasje, fjøs, verksted og lager. Lukter sterkt under og rett etter påføring.


Husk å bestille tynner i tillegg til maling ! Totalforvandling: Denne stuen ble totalforvandlet etter noen strøk med Butionox sperrende maling. Hvor bør du bruke sperrende maling ? Den sperrende malingen passer til alt av vegger og tak, og kan brukes på alle underlag, som for eksempel tre, gips, betong, mur og list. Det som gjør den spesiell er likevel de problemene den løser. Riktig maling på rett plass. Hvilken maling skal benyttes på gipsvegg eller panelvegg?


Hvilken benyttes når du maler møbler og vinduskarmer, og hvordan oppnår du den helmatte eller den mest vaskbare overflaten i huset? Bruker du riktig maling på riktige overflater innendørs, får du det beste resultatet. Akrylat gir de beste egenskapene når det kommer til vaskbarhet,holdbarhet, strekkevne, tørketid og brukervennlighet.


Denne typen maling kan brukes både med ruller og pensler. En miljøvennlig akrylmaling med god dekkevne og slitestyrke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg