mandag 9. september 2019

Mur i hagen

En fleksibel mur som enkelt følger formene i hagen. Muren kan settes opp som rett, buet eller i sirkel. We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.


Enkel muring og støpearbeid i hagen kan du gjøre selv.

Det er morsomt, og du kan spare en del penger på egen innsats. Husk at mur og pussesand skal ha maks kornstørrelse på 3-mm. De fleste byggevarefirmaer leverer støpesand i løs vekt eller sekk. Til støpearbeider brukes en annen sement, såkalt Standardsement FA. Også rundt bed kan en liten mur skape trivsel og stemning.


De seneste årene er det utviklet nye lyssystemer for bruk i kombinasjon med murer og belegningsstein. Dette gir uteplassene det lille ekstra som vil sikre stemningen utover mørke sommerkvelder.

Tørrstables Små støttemurer kan fange opp høydeforskjeller i hagen på en spennende måte. Lover og regler for bygging av mur. Husk også å sikre murer over meter mot mulige fallskader. Støttemur høyere enn meter må vurderes og dimensjoneres av en faglig kvalifisert person.


Idèer til mur i hagen. En hagemur kan være så mangt. Den kan støtte opp en skråning, eller danne en vakker ramme rundt hagen. Svært stablevennlige blokker med skjært bunn og topp!


Blokker av Larvikitt-granitt med knekte sider og ender, og skjært bunn og topp. Blokkene er imponerende enkle å stable, og resultatet er en fantastisk flott mur i norsk granitt - Larvikitt. Fargen på blokkene er grå med dype nyanser som setter karakter på norges flotte nasjonalstein.


Drivhuset Spira Mur 1m² finnes i tre ulike farger: aluminium, svartlakkert eller hvitlakkert. Velg den fargen som passer best i hagen din. Solid stein og behagelig treverk passer perfekt sammen i hagen.


Ved å bryte opp større flater får uteplassen et mer spennende og variert uttrykk, og du kan velge materialer ut ifra hva de ulike områdene skal brukes til. Har du en stygg mur eller kjedelig vegg?

Da er det en god idé å dekke den med klatreplanter. Når du planlegger en hage er det lurt å tenke tredimensjonalt – altså å ta med vegger og tak i tillegg til det er på bakkeplan i hagen. Skal du bruke eller leie ut rom i boligen din til noe annet enn det som rommet er godkjent for, må du søke kommunen om en bruksendring.


For å finne ut hva som er. Murmester Magnus Hagen AS. Finn veibeskrivelse, kontaktinfo, regnskapstall, ledelse, styre og eiere og kunngjøringer.


De spesialtilpassede låseknastene sikrer korrekt linjeføring enten du ønsker en vertikal mur eller om du ønsker en mur som heller litt inn i terrenget. De trapes- formede blokkene er like pene på begge sider og gjør at muren også kan benyttes som en frittstående, tosidig mur. Riktig tilpassede endestein gir en pen avslutning på muren. Forside Hage og uterom Tomtegrenser og mur rundt hagen ByggeBolig. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon.


Sti av Oppdalskifer som følger terreng­bevegelsen i hagen. Mur mot vei med Pelleplattan for kjøresterk parkering på veiskulder. Stein kan skape et flott inntrykk både i hagen og på gårdsplassen.


Gjøres arbeidet ordentlig kan steinene vare i flere år uten noe særlig vedlikehold. Ved bruk av belegningsstein i innkjørselen er det viktig med et godt grunnarbeid. Etter at arealet er målt opp, starter gravingen. Det finnes et utall varianter av murprodukter. I hovedsak skiller vi mellom betong og granitt støttemur.


Av betongmur er aktuelle typer, Asak Ministøttemur, Asak Mini Exclusive, Herregårdmur, Kubbemur, Gardstein, Rådhus, Labyrint, Mur Rustic og Mur Classic. Av naturstein, er granittmur (granitt murblokk) en type som er mye brukt. Ved bygging av en stor terrengmur kreves det kunnskap for å bygge og det krever stor stein. Mindre murer derimot kan du bygge selv. På kort tid kan du tørrstable en pen og praktisk mur i hagen.


En liten støttemur er både dekorativ og praktisk for avslutning av en skrånende tomt eller av ulike platåer i hagen. Bak støttemuren kan du plante vekster som ytterligere vil fremheve steinmuren og gi uteområdet et flott utseende. Drivhus på mur gir et klassiskt inntrykk og drivhuset får karakter.


Med et drivhus på mur er det lett å skape et koselig drivhus. Det blir hjemmekoselig og drivhuset kjennes som et lite hus i hagen. Muren hjelper til med å fordele temperaturen i drivhuset ettersom den lagrer varme under dagen.


Her under har vi samlet våre murdrivhus.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg