mandag 2. september 2019

Vaskerom interiør

Stort utvalg av fint interiør. Rask og enkel handel på Ellos. Kjente merkevarer til gode priser. En god arbeidsbenk er nærmest et must på et vaskerom.


Er rommet lite og trangt, kan benkeplaten plasseres over vaskemaskin og tørketrommel (bare sørg for å sikre den godt). Vaskesortering på den smarte måten.

Er du flink til å sortere klærne før vask, kan du spare mye tid. Ha én skittentøyskurv til farget vask og én til hvit. Et vaskerom kan være så mangt - alt fra et lite hjørne av badet til et eget stort rom. Er du lei av å henge opp tøy på badet eller andre steder i huset?


Da kan det være greit å vurdere et eget praktisk vaskerom. Mange har vaskerom i tilknytning til gangen. Heng opp knagger til skitne og våte ytterklær.


Arbeidsbenk En arbeidsbenk er alfa og omega på et vaskerom.

Her kan du legge tørt tøy fra trommelen, brette tøy og legge det rene tøyet i hauger før du bærer det på plass i skapene. Til tross for at det ser lekkert ut med sokkel under, ville jeg valgt stålben da det er fornuftig hvis det skulle bli vannsøl på gulvet. Et alternativ kan være å lage sokkel av mur eller flis som kan tåle vannsøl, men da får man ikke like enkelt tilsyn til røropplegget ved behov. Et godt utnyttet vaskerom er et stort pluss i boligen. Vaskeromsmøbler med praktiske detaljer som strykebrett innfelt i skapet og trådkurver for oppbevaring er bare noe av det som finnes.


Det kan også leveres enklere vaskebenker og heldekkende rustfrie beslag som er evigvarende. Det finnes også andre praktiske løsninger for vaskerom som utslagsvasker og frittstående vaskekar. Der defineres ba dusjrom og vaskerom som våtrom, og på våtrom skal vannskadesikkerheten ivaretas.


I praksis betyr dette i de aller fleste tilfeller at du på et vaskerom må ha sluk, gulv med fall mot sluk og våtromsmembran som sikrer skade på omkringliggende bygningsmasse, sier Karlsen. Hvis du lager et vaskerom fra bunnen av, tenk godt gjennom hvilke behov du har og hvordan du aller helst skulle ønske at det så ut - og gå for drømmen. Er det viktig for deg at rommet er stort, med en benk til klessortering midt i rommet?


Kanskje det er verdt å ta areal fra et annet rom for å få det nettopp slik. Er du heldig å få innrede et eget rom forbeholdt klesvasken, har vi tipsene som gjør rommet funksjonelt! På neste side i denne artikkelen får du se alle de smarte tipsene for å få et praktisk vaskerom.


Isachsen er interiørarkitekt og rydde-ekspert i firmaet Rom for sjelen. Nylig kom hun ut med boken Ryddeglede, der hun blant annet gir interiørråd for alle rom i huset. Inneholder reklameEn husmorsdrøm?

Da jeg første gang designet et vaskerom slo deg meg hvor triste de fleste vaskerommene er. Den kjipeste innredningen, lite, trangt. Alt passer ikke for alle, og de fleste vaskerom er ikke store nok til å romme alt man skulle ønske seg, men her kan du plukke favoritter og gode tips for akkurat ditt behov.


Et vaskerom består som regel i utgangspunktet av en vaskemaskin, en tørketrommel og en utslagsvask som kan brukes til håndvask, skylling og fylling av vaskebøtter. Har du ønsket å ha vakker interiør i hjemmet? Interiør bilder og inspirasjon.


Det er ikke lett å sette riktige farger og riktig materiale sammen. Hvis vaskemaskinen er plassert i et kott, på kjøkkenet eller andre steder i huset hvor det ikke er sluk i gulvet, er dette heller ikke våtrom. Så hvis man for eksempel i forbindelse med salg kaller et kott med vaskemaskin for et vaskerom , bruker man feil definisjon på rommet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg