tirsdag 24. september 2019

Vask av persienner

Kjøp online og spar penger. Dette er vanskelig for mange, men trenger ikke å være det. Vaskeekspertens tips. Ett skjema-flere tilbud fra lev. Stort utvalg på gardiner hos Ellos.


Rask og enkel handel på Ellos.

Du kan også ta ned persiennene for å vaske dem. Dette gjelder både persienner i tre og aluminium. Legg de forsiktig ned i badekaret eller på gulvet i dusjen og vask dem deretter med en myk børste i varmt vann, litt oppvaskmiddel og eddik. Selv bruker jeg vanter av mikrofiber, det aller enkleste er å ta på seg to vanter, dyppe i lunket vann med for eksempel Zalo og så enkelt tørke av én og én lamell, sier Hagesæther.


Den enkleste måten å rengjøre persienner på er med en persiennebørste eller mikrofiberklut. Er det fett på persiennene kan du bruke en våtserviett. En fuktig klut kan og brukes.


Bruk rent vann, og om nødvendig litt såpe.

Vi anbefaler at du ikke tar ned persiennene dine for å vaske de. Ifølge Skaar skyldes det gjerne at de har gjort selve generaltabben når det gjelder vask av persienner : Å bruke en fuktig klut. Det må du aldri gjøre, for da klumper støvet seg på spilene. Og det er nesten umulig å få det av uten å bulke eller knekke dem, sier hun. Som vanlig har vaskeeksperten imidlertid råd.


Professionel vask persienner , plisségardiner og lamelgardiner. Afmontering, mærkning og genmontering hvis ønskes. Afhentning og leverering i vores kørselsområde. Reperationer efter aftale. Egen indlevering døgnet rundt.


Du kan gjerne bruke en svamp, oppvaskbørste eller lignende for å fjerne flekker, men du bør ikke bruke høytrykkspyler eller sterke vaskemidler. Slik tar du best vare på markisene Markiser rengjøres enkelt med mildt såpevann (Zalo eller annet ammoniakkfritt middel). Ikke bruk høytrykkspyler.


Dersom vanlig vask ikke er tilstrekkelig, eller markiseduken har fått jordslag kan du benytte jordslagmiddel. Dette får du kjøpt hos de fleste byggevareforhandlere eller fargehandlere. Bruk et munnstykke med en bløt børste.


Lukk persiennen med oversiden innover og start fra toppen og støvsug med bevegelser fra side til side. På den måten kan persienner holdes rene meget lenge.

Engang imellom er det en god idé å vaske persiennene, især dem i kjøkkenet. Også det er ganske enkelt. Eksperter på markisevask, persiennevask og vask av solskjerming. Korrekt utført renhold for persienner , lameller, gardiner, skjermer og markiser er aller først krevende.


Forurensning som legger seg på persienner vil etter kort tid føre til korrosjon og slitasjeskader. Sørg derfor for å få utført regelmessig vask av persienner. Etterfølges dette av impregnering vil levetiden øke betraktelig. Ren Service hjelper borettslag i Oslo og omegn med markisevask og rengjøring av persienner.


Elite tilbyr rengjøring av alle typer fasader: Tre, tegl, malt mur, naturstein, Stenex, aluminium og plast. Vi vasker fasader for store og små bedrifter, butikker, kommuner, borettslag og private boligeiere. Persienner kan også tages ned og vaskes. Det gælder både persienner i træ og aluminium. Læg persiennerne forsigtigt i badekaret eller i bunden af brusekabinen, og vask dem med en blød børste i lunt van tilsat lidt opvaskemiddel og husholdningseddike.


Brug en børste – eksempelvis en blød opvaskebørste eller bedre endnu en bilbørste – når du gør dem rene. Lad være med at trække dem sammen. Brug også en børste, når du vasker persienner i badekarret. Pass på at du ikke spyler vann inn på evt.


Slik vasker du utvendige persienner : Senk lamellene helt ned. Spyl lamellene ovenfra og nedover med svakt vanntrykk (gjerne med lunkent vann). Høytrykkspyler er også din beste venn når det kommer til vask av eksteriør som terrasse og takrenner.


En terrassevasker med et roterende munnstykke gjør arbeidet til en lek. Den er skånsom mot underlaget og gir et jevnere vaskeresultat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg