torsdag 5. september 2019

Til boligen

Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Du som boligeier kan loggføre egeninnsats og legge inn kvitteringer, bilder og annet nyttig. Til sammen blir dette et komplett servicehefte for boligen din.


Siden boligmappa følger boligen ved et salg, er det lurt både for deg og fremtidige eiere. God historikk er det verdt å ta vare på.

Avansert boligpriskalkulator. Unik verdivurdering for din bolig. Basert på solgtpriser i nabolaget. Prisutvikling siste år. Vi har et stort utvalg av Juliana drivhus i vårt sortiment.


Det er ikke bare snoking å ville vite hva naboen fikk for boligen sin. Det kan gi deg viktig informasjon om prisene på boliger solgt i ditt område. De fleste eiendomsoverdragelser er offentlige, og du trenger ikke lenger følge med i lokalavisa hver dag for å finne ut hva boliger i området ble solgt for.

Mange lurer på hva boligen er verdt. Vi har derfor samlet sammen en guide som viser deg hvordan du får en riktig verdivurdering på boligen. Du kan legge inn hva du kjøpte boligen for, kalkulatoren regner ut hva boligen din skal være verdt i dag.


Dette er en beregning som kun viser hva den skulle være verdt, hvis prisutviklingen på din bolig har fulgt den gjennomsnittlige prisutviklingen. Enten om du vurderer å selge, skal ordne med forsikring eller rett og slett refinansiere et lån. Hva er boligen verdt? Ved å få en riktig verdi på boligen din, vil du kunne stå sterkere med tanke på egenkapital.


Finn veibeskrivelse, kontaktinfo, regnskapstall, ledelse, styre og eiere og kunngjøringer. Egen bolig er boligen du selv bor i og der du normalt har din folkeregistrerte adresse. For eksempel utleie av en hybel i din enebolig eller rom i din leilighet. Det er likevel muligheter for å få boligen til å stige i verdi ved å foreta noen grep. Verdien kan øke med mange hundre tusen, alt fra 100.


Du bør investere i en god teknisk tilstandsrapport for å avdekke feil og mangler før boligen annonseres. Dette bidrar til å ivareta dine plikter som selger etter avhendingsloven, noe som er med på å minske risikoen for konflikter og ansvar i ettertid. Tilstandsrapporten utarbeides av en takstmann.


Sjekk hva boligen ble solgt for. Klikk deg rundt i kartet og finn alle salg av fritidseiendommer, næringseiendommer m.

Hvor mye er boligen din verdt? Finn ut med vår boligtakstkalkulator Slik virker det: Du kan søke på tidligere salgspriser for boliger. Og det er to innganger til eierskiftesøket. Er du på boligjakt har du kanskje oppdaget det ene allerede - du kan nemlig gå inn via boligannonsen for å se hva boligen tidligere har blitt solgt for.


Mistet nøkkel til boligen eller til postkassen. Hvis du har reservenøkkel, kan du kopiere den hos et firma som slipper nøkler. Hvis du bruker samme nøkkel til både oppgangsdør og boligen , må du kontakte Boligbygg slik at vi kan bestille ny nøkkel. Med få tastetrykk kan du få svar på om det er utstedt ferdigattest for boligen. Står den på eiet eller festet grunn?


Er boligen fredet, eller er det noe annet spesielt ved den? Her kan du sjekke: Seeiendom. Dette er informasjon man tidligere ofte har måttet møte opp hos den enkelte kommune.


Leiligheten har et lite kjøkken, et soverom og en stue. I tillegg har jeg et bad og en liten gang. I stua har jeg er tre-seters sofa og to stoler. TV-en min står på en liten kommode.


Det gir deg en indikator på hva boligen er verdt, men tar ikke høyde for akkurat din bolig sine kvaliteter. Estimatet kan heller ikke brukes i forbindelse med boligsalg eller søknad om lån. Verdivurdering trenger du hvis du tenker på å bytte bolig. Da kommer en av våre dyktige meglere på befaring for å gå gjennom boligen din. På FINN finner du hele markedet - med leilighet, enebolig, rekkehus, småbruk, tomt og rorbuer til salgs.


Bolig er kanskje den største enkeltinvesteringen man gjør. Da er det viktig å innhente så mye informasjon som mulig om den aktuelle boligen før man kjøper, sier nyhetsredaktør Tor Nondal i Dagens Næringsliv. Skal du selge boligen , kan du gjøre all jobben selv eller overlate alt til en eiendomsmegler eller en advokat.


Det finnes i tillegg en rekke mellomløsninger, blant annet å få et firma til å innhente nødvendige dokumenter om boligen og å få et meglerfirma, et advokatfirma eller en bank til å ordne med oppgjøret.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg