mandag 23. september 2019

Legge tapet

Bestil fototapeter fra mange designere eller opprett fra ditt eget bilde! Skap dit eget Lerretsbilde online. Alt du trenger av bo- og byggevarer. Se hele utvalget i vår nettbutikk!


Finn Beste Pris På Alle Dine Varer.

Du kan fint legge tapeten selv. Får å få best mulig resultat er det noen ting å tenke gjennom på forhånd. Det er viktig med godt grunnarbei være godt forberedt, og nøyaktighet og tålmodighet. Velg et fibertapet eller tapet med fiberbakside - da kan du rulle lim på veggen og henge tapetet rett opp.


Det er vanskeligere å få et vellykket resultat dersom du må legge lim på tapetet eller væte tapetet før du henger det opp. Enklest med null rapport NULL RAPPORT: Dette tapetet har null rapport, eller null mønstertilpasning. I tillegg er det ofte mønstre som skal hensyntas eller et ønske om å få mest mulig profesjonelt utseende i etterkant.

Vestly Vedlikehold er spesialister på å legge tapet , og leverer plettfrie resultater hver gang. Gi boligen et helt nytt uttrykk med flott tapet på veggene, lag en kontrastvegg som blir blikkfanget i rommet eller skap spennende visuelle opplevelser med ulike teksturer. Forrige bloggpost handlet om barnerom og tapet. Vi normenn er på oppussingstoppen i Europa, men vi legger ikke så mye tapet nå som før. Jeg er ikke en av dem, jeg har tapet i hvert eneste rom i huset.


Fantastisk materiale både estetisk og praktisk. Det er IKKE vanskelig å legge tapet , og det er ikke mye søl. Når det er klart for selve tapetet må sjekke om det har mønsterrapport som du må ta hensyn til.


Vanligvis har tapet et mønster som krever at du tar hensyn til hvordan du plasserer lengdene. Det er en fast avstand mellom hver gang mønsteret repeteres – denne avstanden kaller vi ”rapport”. Uansett om du velger én eller flere vegger med kalkfinish er tapet det enkleste, raskeste og tryggeste valget. Med kalktapet vet du alltid hvordan resultatet blir og du trenger ikke ta hensyn til noe mønster i. Det er mange som tenker at å legge tapet er en vanskelig oppgave. Heldigvis får du i dag fibertapet, eller tapet med fiberbakside, som gjør hele jobben mye enklere.


Når disse settes opp rulles lim direkte på veggen, og så legges tapetet tørt på – i motsetning til papirtapet som skal fuktes. Vi helsparklet oppå gammel tapet.

Veldig fint, men for et styr. Nå gjorde vi ikke dette selv da, hadde malere som holdt på i uker, men jeg vil aldri gjøre noe sånt igjen. Vil heller legge gipsplater. Må sparkles de og, men det blir mye mindre, og mye lettere! Om tapeten sitter godt til underlaget, går det faktisk i de aller fleste tilfeller helt fint å bare legge ny tapet over, forklarer eksperten.


Man må dog være svært nøye med å grunne med heftgrunn, slik at den nye tapeten fester seg skikkelig. Bodin forklarer at dette er særlig viktig om tapeten du har på veggen fra før er er vinyltapet. Legge tapet på riktig måte. Et lite tips for å få pene hjørner (som ikke vrir seg). Den strimmelen du skar av limer du oppå den lille centimeteren som går inn på neste vegg.


Men som andre sier er det viktig med et skikkelig underlag og godt verktøy. Jeg tror nok at jeg ville tatt meg jobben med å fjerne den gamle tapeten , men jeg ser for meg at så små fliser som du har, stiller større krav til et jevnt underlag enn de store som jeg brukte. Dermed bør du helst fjerne absolutt all tapet for å få et pent resultat, og det kan jo fort bli litt jobb. Det er ikke så vanskelig å legge det nye parkettgulvet selv. Vi gir deg en liten oversikt gjennom noen korte videoer hvordan du kan gjøre dette selv.


Maskiner til dette for du leid hos spesialforretninger for tapet , byggevarehandler og lignende. Disse små dampmaskinene fungerer ved at når du legger dampflaten på maskinen mot tapetet, vil den løsne slik at du kan skrape den relativt enkelt bort.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg