mandag 30. september 2019

Svartsopp inne

Den er i seg selv ikke skadelig for treverket. Noen av svertesoppene tilhører muggsoppene og kan være årsak til dårlig innemiljø. Oppdager du svertesopp inne i huset eller leiligheten bør dette fjernes.


Denne typen sopp er et økende problem, blant annet som følge av et fuktigere klima. Mugg er mikroskopiske sopp som spiser organiske stoffer som papir, skinn, hår, brø kjøtt og fett. De kan også spise kjemikalier ingen andre organismer.

Hvis veksten er inne i veggen uten at sporer kan komme ut i rommet, er det greit. I så fall vil ikke muggsoppveksten ha påvirket barnets helse. Hvis sporer derimot er kommet inn i soverom eller ba kan de ha betydning for helsen og da kreves flere tiltak. Sopp og alger er et vanlig problem på norske trehus, og de kan være både skjemmende og direkte skadelig. Sopp- og algedrepende middel får i mange.


Visket ut skillet mellom ute og inne. Da hage- og interiørdesigner Therese Knutsen og mannen skulle oppgradere uterommet og fasaden på huset sitt,. Fakta om muggsopp fra IKTAS.

Hva er muggsopp, og hvor finner vi den. Hva gjør jeg hvis jeg oppdager muggsopp i boligen. Metoden du bør bruke avhenger av omfanget på skaden. Hvis muggsoppen gror dypt inne i materialene, bør disse muligens skiftes ut, ikke bare renses. Mindre angrep av muggsopp på vaskbare flater kan vaskes med soppdrepende midler (Getty Images).


Svertesoppen kan sees som svarte prikker på malingsfilmen. Hyppig i forbindelse med kondensskader. Artbestemmes lett ved å ta en finger og stryke. Hvis sopplaget ”kliner” seg utover og ikke forsvinner , så er det med. Denne sopp er svært alvorlig da den over tid svekker.


Muggsopp i huset eller på hytta? Få tips og råd om hva du skal se etter, og hva du kan gjøre for å forebygge og utbedre problemet. De som rammes av muggsoppallergi har som oftest andre allergier, f. I tidligere tider brukte man gjerne vaskekjellere til vask og tørk av klær. Da ble det ikke like fuktig inne.


I tillegg fyrte man mer og hadde piper og lufteluker. Det skapte god gjennomtrekk huset, slik at fuktigheten forsvant.

Vi reparerer og sikrer mot fremtidige fuktproblemer. Vi tørker og fuktsikrer all type mur og kjellere. Med vår spesialkunnskap innen fuktproblematikk og brede erfaring garanterer vi en tørrere kjeller! Fukt og muggsopp kan utløse og forverre helseproblemer som astma, bronkitt og kronisk betennelse i neseslimhinnen, og en rekke studier viser at.


Nyere byggevaner kan gi økt mikroorganismevekst. Plast kan stenge mye fukt inne i en bolig. Varmekabler i våtrom kan gjøre sluk til yngleplasser for mugg og bakterier. Istedet er det muligens plasten som forårsaker det, eller det som gjør.


Jon Berge, informasjonssjef i If, illustrerer fuktdannelsen med det som skjer med et glass kald drikke på en varm sommerdag. Da dannes det vannperler på utsida av glasset, og den sammen fysiske loven gjelder det som skjer inne i boliger. Veksten skyldes nok for høy fuktighet i luften inne slik at det dannes kondens kondens på vindu og kanskje også på andre kalde flater.


Med flere personer og vanlig husholdning i leiligheten blir det fort overskudd av vann i luften hvis ventilasjonen er for dårlig i forhold til bruken. Med fukten kommer det så lett vekst av muggsopper. Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg