fredag 8. februar 2019

Male baderomsgulv

Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Reserver ditt Hotell i Male online. I de aller fleste tilfeller er det helt problemfritt å male linoleumsbelegg.


Mal et lite teststrøk på en lite synlig del av gulvet, og klor litt i det for å sjekke at malingen sitter. Gjør den det, er det ikke noe problem å male resten av gulvet.

Men å male flisene er bare en midlertidig løsning dersom du ønsker å fornye badet ditt, og du kan ikke forvente at malingen sitter godt og forholder seg pen for alltid. Flisene blir ikke ødelagte, men forandringen er heller ikke reversibel, informerer Bryng. Malingen suger nemlig godt inn i fugene, og da går den ikke bort. De fleste stedene er ikke slitasjen veldig stor, men for eksempel gangbanene og gulvet ved spisebordet er hardt belastet. Også på badet kan du male med epoxy – rett på våtromssikret, pusset vegg i dusjhjørnet.


Du kan også blande kvarts i malingen til gulvet, slik at det blir sklisikkert. Les også: Kan du ha tapet på badet? De fleste malingprodusentene har egne våtromssystemer, som er beregnet på nettopp dette.

Disse systemene består av tapet, grunning og maling, og for at du skal få et tett og sikkert resultat, bør du benytte alle tre og følge bruksanvisningen fra produsenten. Uavhengig av fargevalg, stil og atmosfære, skal du male badet, må du bruke maling tilpasset våtrom. Om man kun vil male veggene må det bygges opp et ”våtromssystem”, det vil si selve oppbyggingen av behandlingene på flatene. Per dags dato er det bare Jotun som har fått godkjent et slikt system av Sintef, forteller Gordana Mestrovic Jagouj, eier og daglig leder hos Malere AS. TreStjerner gulvmaling krever ingen grunning, og det er bare å male rett på det nyrensede gulvet.


Bruk rull og forlengerskaft på flatene, og pensel ved kantene. Til våte rom er ikke maling av vinylgulv like uproblematisk, og man kan ikke regne med et varig resultat ved maling av vinylbelegg i våtrom. Uff ja, for dette gulvet trengte virkelig en makeover GRØNT og guffent som det var.


Alternativet var å fjerne våtromsbellegget eller forsøke å male det. Men etter som gulvet var helt ok så falt valget på å male det. Vi gjorde det for første gang for mer enn seks år siden og det har holdt svært bra i alle rommene, ingen avflassing eller sprekker. Nå har vi akkurat gjort det igjen! Start med å male flisene med heftgrunning.


Bruk en oljebasert heftgrunning egnet til våtrom og glatte overflater. Mal en del av en flis et sted som ikke er så synlig. Hvis man skal male betonggulv er epoxymaling et godt alternativ.


Og det går helt fint å ha varmekabler i et betonggulv malt med denne malingen.

Men, vi vil allikevel anbefale deg å vurdere et annet gulv til det nye badet ditt. Jeg er tilbøyelig til å være enig med Ulefos, du har sansynligvis vinylbelegg. Interiørarkitekt Aase Imset mener likevel man kan få til.


Tenkte å male gulvet, jeg har søkt litt på nett og ser at det skal gå å gjøre dette med enten vinylmaling eller epoxy maling. Noen som har erfaringer og dele? Generelt anbefales det ikke å male over noe som helst annet enn våtromsstrie i våtrom, sier Bjørg Owren i IFI. Fliser kan likevel males som en midlertidig løsning, sier hun, og viser til følgende fremgangsmåte, beskrevet på ifi. Vær først obs på at fliser og fuger er av ulikt materiale.


Mureren har fylt på med selvavrettende masse på badegulvet. Da vi snakket om dette og fall til sluk, sa han at han skulle slipe fall. Om badet trenger en oppfriskning, men du ikke har lyst til å legge et nytt lag med fliser - kan du godt male de gamle. Jobben krever en maling som tåler vann, og her er faktisk en båtmaling det beste valget. Før du maler er det viktig at flisene er grundig vasket med en grunnrens.


På denne moderne perioden, du vil være enklere å søke ut litt informasjon. Den består av når du ønsker referansen om huset. Du kan gå på Internett. Det er blitt helt flatt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg