onsdag 2. mai 2018

Hvor mange liter maling til et hus

Alt du trenger av bo- og byggevarer. Se hele utvalget i vår nettbutikk! Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo.


Ingen minimumsordre - Kjøp nå!

Produsentene oppgir hvor mange kvadratmeter en liter maling dekker på malingsboksen. Vanligvis vil det være et sted mellom åtte og tolv kvadratmeter per liter. Dette er for ett strøk, og du vil, i de fleste tilfeller, trenge to strøk maling. Beregn hvor mye maling du trenger.


Her kan du beregne hvor mye maling du trenger til jobben du skal gjøre. Skriv inn den totale størrelsen på området du skal male. Mål opp husets vegger, og bruk to-gangen.


La oss si at veggene totalt måler 1kvadratmeter.

Med to strøk skal du da male en flate på 2kvadratmeter. Med et forbruk på ti kvadratmeter per liter får du 240:1 altså har du behov for liter maling. Påfør to strøk med maling , og ta helst tre strøk på høvlet treverk og detaljer for best beskyttelse.


Du kommer til å angre om du har på for lite maling , så bruk opp hele hele spannet. Har du maling igjen, er det bare å ta nye strøk. Det står på spannet hvor mange mdet dekker. Med en god rulle er det lettere å tilpasse riktig mengde. Normalt kan man male 6-kvadratmeter per liter maling på en innvendig veggflate.


Dette vil gi deg det antall liter maling du trenger for ditt prosjekt. Hvor meget maling skal jeg bruge? Vær opmærksom på, at dækningen er laver, når du overmaler vægge med stærke farver. I disse tilfælde kan du med fordel anvende en lysegrå farve (steam 11), som overdækker alle farver før påførelse af den endelige farve.


Det kan være svært, at regne u hvor meget maling der skal bruges. Her er et par enkle metoder, som plejer at passe, på de fleste overflader. Denne maling beregner vil hjælpe dig med at finde den mængde maling der er kræves til dit projekt, baseret på en dækning på ca 8m ² per liter maling.


Indtast dimensionerne på dine vægge og skriv hvor mange vinduer og døre som ikke ønsker at male. Du skal også vælge hvor mange lag maling , du ønsker.

På et normalt strøk må du nok regne liter. Men først må dere gå over hele huset med skrape, og skrape bort løs maling. Deretter vasker du med husvask, og så behandler du med sopp og algedreper. Det er ordet skraping som er det store spørsmålet her, hvor mye det er behov for dette.


Samtidig er det ekstremt viktig siden en må holde malefrekvensen nede. Der jeg bode før var det et nabohus vi kunne sammenlikne med. De skrapte aldri grundig og hadde derfor et evig mareritt. Når det kommer til maling av hus , som ved andre maleprosjekter i huset, så er det mange faktorer som kan påvirke kostnaden og prisen. Selv om prisen for et prosjekt utført av en maler vil variere betydelig, ser vi i vår prosjektdatabase at de fleste boligeiere betaler omlag kr 50i snitt når de får malt huset av en proff maler.


Dette er et spørsmål mange stiller seg før man skal gå til innkjøp av maling ! For å gjøre det enkelt for deg har vi utviklet en guide som tilsier hvor mange liter du trenger. Husk at anbefalt forbruk ved første strøk på NYTT treverk er strøk: ca x forbruket i første strøk. Funnet ut hvor mye maling du trenger? Lady Pure color hvit base liter 619. Les om de viktigste kravene til maling i de ulike rommene.


Våre Tips- og råd artikler gir deg mange gode tips og. Altså vil man i ovenstående eksempel skulle bruge ca. Prøv vores forbrugskalkulator. Når du har målt værelset op, så kan du også bruge vores forbrugskalkulator til at beregne, hvor mange liter du skal anvende. Har sett meg ut noen fine farger fra LADY interiør.


Er ganske lyse farger, så jeg må ivertfall ha 2. Det ser jeg vel fort når jeg har malt, men vanskelig å si hvor mye maling jeg bruker når jeg skal be om tilbud. Dersom man bruker maling som mister glansen etter fire-fem år, flyr tusenlappene fort bort på malertjenester. Jeg skal begynne å beise terrasen i leiligheten jeg leier og skal kjøpe inn beis selv (og trekke fra i leia siden huseier bor et stykke unna), men jeg har ærlig talt ingen anelse hvor mye beis jeg trenger. Vi skal male på gipsplater i et nybygget hus. Og kan du anbefale en rød farge for stuen.


Møbler i teak og sofa i fløyel (kanskje lilla :-)). Du trenger å vite bredden og høyden på flaten som skal males, og hvor mange kvadratmeter hver liter av aktuell maling dekker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg