fredag 25. mai 2018

Hvordan fjerne maling

Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo.


Vi har også ett komplett reservedel og tilbehør sortiment.

Ingen minimumsordre - Kjøp nå! En maling stripper fjerner lakk og maling skånsomt og gir en ubehandlet overflate uten å fjerne treverkets naturlige harpiks og fettstoff. Stripperen har en geléaktigkonsistens som gjør den egnet til behandling av loddrette flater. Det vesentligste er å fjerne all løs maling. Ofte går det faktisk raskere med en skrape enn med kjemikalier.


Jeg bruker skrape til store flater, og malingfjerner til profilene, sier Jostein Brekka i Jordan til ifi. Når underlaget er tørt, kan det behandles på nytt med maling , lakk eller olje.

Test gjerne behandlingen på et lite synlig sted før du tar resten av møbelet. Og les alltid bruksanvisningen grundig før bruk. Duxola Power Gel kan også brukes på metall, stein, glass og andre harde overflater der du har maling som skulle vært fjernet. Med en god håndskrape og noen ekstra blader fjernes løs maling fra små og mellomstore flater. Skrapen brukes bare langsmed fiberretningen.


Med kvalitetsskraper med tohåndsgrep vil du kunne fjerne all løs maling vesentlig raskere og med langt mindre støv og søl enn ved alle andre metoder. De kan du få både med rett bla trekant eller buet blad alt ettersom hva du skal fjerne maling av. Dette er en metode som ofte blir brukt på små og mellomstore jobber (møbler, trapper og lignende) Ved fjerning av løs maling på vegg kan en bare ta vekk det løse, for så å slipe overgangene og kantene med sandpapir. I kampen mellom malingen på gjerder, eller husveggen mot lakken på bilen, vinner alltid bil-lakken. Den er hardere, mye hardere enn maling vi setter inn våre gjerder med.


Derfor ser det ofte mye verre ut enn hva det faktisk er. Og med enkle grep kan husfreden reddes. For å fjerne maling fra lakken på bilen, bruker vi her en clay bar.


Det er ikke så vanskelig å fjerne maling fra gulvfliser. I denne artikkelen får tips til hvordan du kan løse problemet.

Test først på et lite synlig område ved å forsiktig skrape av malingen. Vær varsom, så du ikke ødelegger flaten under. Well: Du kan bruke munnvann til å fjerne malingsflekker - f. Colgate multi protection.


Det tok meg tilsammen minutter. Ikke alle tapeter går det like greit og male over, så i noen tilfeller er man helt nødt til å fjerne den gamle tapeten før man enten maler veggen eller legger ny tapet. Det aller beste er jo selvsagt å fjerne den gamle tapeten uansett, forklarer informasjonssjef hos Ifi.


Men hvor lett dette lar seg gjøre, varierer veldig. Det finnes flere måter å fjerne maling og lakk på. Her får du råd om hvordan man fjerner maling og lakk fra treverk uten å skade trefibrene. Hurtige og punktlige leveranser.


Se mer og kontakt oss her! Tømmerveggene skal ikke kles inn. Jeg bruker spotheater og skrape, men synes dette går utrolig saaakte og har mange vegger hvor maling må bort. I utgangspunktet hadde jeg ikke helt bestemt meg for om veggene skal males på nytt eller om treet skal være ubehandlet. Er man usikker kan man stryke litt malingsfjerner på dørbladet og se hvordan malingen reagerer.


Hvis malingen blir skrukkete og svært elastisk etter et par timer er det vannbasert maling , og da er det veldig enkelt å fjerne malingen. Misfarger ikke edeltre, glass, skiferheller eller metaller, og trenger ingen nøytralisering. Fjerner flere lag maling om gangen.


Gel konsistens, renner ikke, fordamper ikke. Dette trickset kan bare brukes til vannbaserte malinger. Er man i tvil om listene tidligere er malt med olje- eller vannbasert maling , kan tipset her også benyttes.


Kan malingen fjernes med en klut dyppet i sprit, er det vannbasert maling , og man skal derfor igjen benytte en vannbasert maling. I forhold til andre søk gjør du noen fatale feil, som å bruke metallskrape i stedet for plast. Dessuten brukte du mye vann, som overhodet ikke bør brukes, derimot en møbelrens etter malingfjerneren.


Både metallet og vannet vil skade treverket. Hvordan skal jeg fjerne de? Det er vannmaling tror jeg og den var ikke tør når jeg fikk på meg. Jeg har fått maling på mine sko og en bukse.


Har testet whitesprit eller tennvæske men det går ikke vekk. Har kjøpt hus med diffusjonstett lateksmaling, utvendig på grunnmuren (2m høy). Har nå planer om å fjerne denne malingen og erstatte med diffusjonsåpen maling eller evt. Noen steder sitter lateksmalingen fortsatt bra på veggen og noen steder er det store flak som har løsnet. Der er mange måder at fjerne maling på, og et par af dem kræver en vis øvelse eller fingerfærdighe hvis det skal være effektivt, og man skal sikre, at der ikke sker skader på træet.


Ikke mindst forarbejdet, hvor de gamle lag af maling fjernes helt til bunds, sikrer resultatet. Jeg ser for meg at det å fjerne all den malingen kan ta sin tid og jeg er ikke veldig giret på det hvis. Bilpleie: Hvordan fjerne maling fra billakk. Har du vært uheldig og sølt maling på bilen?


Slik fjerner du malingen skånsomt, og bevarer lakken på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg