fredag 11. mai 2018

Maling av murstein

Alt du trenger av bo- og byggevarer. Se hele utvalget i vår nettbutikk! Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo.


Du trenger ikke slipe mye, bare dra over med 1papir for å matte de en smule slik at malingen får godt feste.

Lykke til med jobben, og selv om det er tungt å male slik stein, så blir det veldig bra til slutt :) Vurder gråtoner med et snev av gult hvis du ikke vil ha et stikk av blått i den grå farge. Vi holder på å pusse opp stuen i et hus fra slutten av 70-tallet. Tidsriktig som det var er det selvfølgelig lagt røde murstein rundt pipen samt et lite stykke på en vegg ved siden av. Hva slags maling som skal brukes kommer an på hva du liker av farge, glansgrad og vaskbarhet.


Du kan benytte vanlig vanntynnbar akryl eller lateks veggmaling, spesialmalinger for mur er ikke nødvendig. Velg gjerne en glansgrad og en maling som er vaskbar. Mange foretrekker matt maling på mur, da er en akrylmaling i glansgrad et godt. Hvordan ta maling av murstein Kanskje du er den som malte peisen eller utvendig murvegg, eller kanskje det var den forrige eieren.


Eller kanskje noen sølt maling på en murstein patio.

Hvis murveggen har en ren, mineralsk overflate av puss eller murstein , vil den ha godt av den spesielle malingen, som er i tett familie med murverkets egne materialer, og som vil gi veggen en flott, naturlig kalkmatt overflate, som holder i mange år uten å skalle eller falme. Er murstein som kommer til å bli malt på utsiden av en bygning eller struktur, eller er det en indre vegg eller peis? Grunnen til dette spørsmålet er å avgjøre om utvendig eller innvendig maling er nødvendig. I begge tilfeller må murstein undersøkes, fordi uavhengig av maling som skal brukes, må underlaget være skikkelig forberedt.


Heldigvis er det ikke vanskelig å rette opp. Med riktig forbehandling og et par strøk maling , blir peisen god som ny. Er peisen allerede hvit, men sotete og skitten? Slik blir peisen fin igjen.


Gangen i det er omtrent som når du skal male veggen, men du må bruke litt annet utstyr på grunn av alle krikene og krokene. MALING AV PEIS MED TEGLSTEIN: – Vask med JOTUN HUSVASK. Se til at underlaget er rent, fast og tørt. Er det mye sot i eller misfarginger i underlaget kan du grunne med JOTUN KVIST OG SPERREGRUNNING.


Deretter kan du male med LADY Wonderwall (lett å vaske), LADY Pure color (matt og vakker) eller LADY Vegg (rimelig og god). Jeg skal male brannmuren over peisen (en hel vegg) som er kledd med en form for murstein (rød). Har hørt at hvis jeg ikke for-behandler mursteinen vil rødfargen trenge igjennom hvit maling. Muren bør seises, men med hva og hvordan ? Noen som har erfaring der ute.


Underlaget skal være rent, fast og tørt.

Løstsittende maling , løs puss og all gammel kalk skal fjernes. Sopp sot og annen smuss fjernes med JOTUN 2-i-KRAFTVASK OG SOPPFJERNER, med etterfølgende skylling med rent vann (vinduer bør tildekkes). Flatene skal være tørre før videre behandling.


Kjære dere oppussere der ute: Er det noen av dere som har erfaring med å fjerne (lateks) maling på en innendørs (helmalt) mursteinsvegg? Følgelig er den totale vekt av den hule produktet er mye lavere. Vekt av rød murstein 250h120her 3-kg. Men størrelsen, vekten og fylling - det er ikke alle indikatorer. Et annet viktig poeng - tetthet.


Hell murstein maling i en malers brett og dypp en berg penselen i malingen. Påfør første strøk med maling i og med vertikale streker. Vent minst seks timer for malingen tørke på gamle murstein. Legg en raus andre strøk med ufortynnet murstein maling over veggen ved hjelp av de samme vertikale streker som brukes for første strøk. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon.


De aktuelle fasadene er bygget av kalkbaserte materialer som er avhengige av tilstrekkelig fuktighet for avherding skal kunne skje. Uten nok fuktighet vil mørtelen kun tørke opp uten at den har oppnådd nok styrke. Mørtelen er da utsatt for å ødelegges av frost. Kalkbasert puss bør kun males med en diffusjonsåpen maling.


Frittstående ildsteder slik som peisovner, kaminer og lignende skal ikke plasseres inntil brennbart materiale. Veggen bak må beskyttes av en minst 1mm tykk mur av teglsten – såkalt brannmur. I faghandelen finnes nå spesielle brannpaneler som er spesielt godkjente og kan brukes i stedet for 1mm brannmur. En venninne av meg har akkurat malt en vegg samt peisen.


Er det ikke slik at peisen bør males med en maling som ikke brenner ? Dette med samme farge og maling. Hun visste ikke noe om dette, eller er det jeg som tar feil her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg