mandag 9. juli 2018

Det periodiske system plakat

Informasjon om periodesystemet og de ulike grunnstoffene, deres egenskaper og forekomster, til bruk i undervisning eller for egen interesse. Periodesystemet, også kalt periodetabellen eller det periodiske system , er en tabell som klassifiserer grunnstoffene (eller elementene) i perioder. Hver periode består av grunnstoffer med det samme antallet elektronskall rundt atomkjernen. Periodesystemet, som også kalles det periodiske systemet eller periodetabellen, er en tabell over de 1første kjemiske grunnstoffene. I dette systemet organiserer man grunnstoffene etter atomnummer (antall protoner) slik at hydrogen, som har nummer kommer først.


Les denne saken på UiOs nettsider.

Last ned pdf-fil for utskrift. Den kan skrives ut i bankkort-størrelse og som større plakat. Vores stilrene og tidløse plakat med det periodiske system giver et overblik over grundstofferne. Hvert et menneske, dyr og plante - ja, faktisk hele jordkloden - er opbygget af disse grundstoffer.


Hæng det op i stuen, børneværelset, soveværelset eller kontoret og bliv klogere på, hvordan universet hænger sammen. Moderne plakat i sort og hvid med motivet af det periodiske system , som er en kemisk opdeling af alle elementer. Plakaten gør sig ekstra fin i kombination med andre.


Det Periodiske System plakat finder du her på vores hjemmeside.

Den fås i både hvid og sort og den fås i størrelserne B B Aog A4. Interaktiv periodesystem med dynamiske layouts, der viser grundstoffernes navne, elektronstrukturer, oxidationstrin, orbitaler og isotoper. Klik på et stof og få. Husk vi sender fragtfrit over kr.


Demotiverende prints med uinteressante fakta i A4-format. Plakater og posters, både med og uten ramme, til den som virkelig fortjener det. Jeg er på leting etter en plakat med det periodiske system. Har lett litt rundt, men finner det ikke noe sted. Er det noen som vet av noen nettbutikker som selger noe slikt?


Helst fra Norge, men kan bestille fra utlandet hvis det ikke finnes. Dette periodiske systemet er en tosidig utgave med engelsk tekst. En side har et bilde av grunnstoffet som ofte angir et praktisk bruksområdet for grunnstoffet. Denne siden angir også atomnummer, elektronegativitet, avrundet atommasse, smeltepunkt, kokepunkt samt tetthet. Retro-inspireret plakat med det periodiske system til en billig pris.


Fantastisk, retro plakat med periodesystemet. Kartet er laget av tykt papir og henges opp med snor. Trelister sørger for at kartet henger fint på veggen.

Morsom dekorasjon til barnerommet for vitenskapsinteresserte barn og voksne! Kommer sammenrullet i stilig papprør. Før det periodiske system.


For datidens kjemikere var det vanskelig å forstå hvorfor ett grunnstoff reagerte så lett med et annet (f.eks. hydrogen og oksygen), mens andre grunnstoffer nærmest så ut til å frastøte hverandre. Det periodiske system er altså en systematisk oppstilling av grunnstoffene etter stigende atomnummer, det vil si etter antallet protoner i kjernen. Alle atomene har navn. Noen er kalt opp etter egenskaper eller bruk, mens andre er oppkalt etter oppdageren.


Det periodiske system , på engelsk kendt som the periodic table, er kort sagt en oversigt med tilhørende forklaring af hvert enkelt grundstof, der findes. Alt efter den enkelte type af plakat med det periodiske system er grundstofferne vist med navne eller med deres respektive symbol.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg