tirsdag 31. juli 2018

Male vinylgulv

Kjøp tepper med valgfrie mål. Hos Ruugs lager vi gulvteppet ditt etter dine mål. I de aller fleste tilfeller er det helt problemfritt å male linoleumsbelegg.


Det kan allikevel være lurt å sette en liten prøve for å se at malingen sitter godt. Mal et lite teststrøk på en lite synlig del av gulvet, og klor litt i det for å sjekke at malingen sitter.

Gjør den det, er det ikke noe problem å male resten av gulvet. Til våte rom er ikke maling av vinylgulv like uproblematisk, og man kan ikke regne med et varig resultat ved maling av vinylbelegg i våtrom. Vinylgulv som er påført PUR-overflatebeskyttelse bør det også gå fint å male , men det er da ekstra viktig å rense grundig og eventuelt fjerne all polish før man setter igang.


Har et forferdelig vinylgulv på badet i brunt 70-talls mønster som jeg gjerne vil bli kvitt. Veggene er standard baderomsplater med et marmoraktig mønster. Alt du trenger å vite om vinylgulv ! Få med deg de siste trendene og nyhetene, og lær om vinylbeleggets unike egenskaper.


Male tidligere behandlet tregulv (malt, lakkert eller lutet) Vask med gulvrens for å fjerne skitt, voks og fett.

Slip gulvet med fint sandpapir for å matte overflaten og fjerne eventuelle ujevnheter. Mal deretter gulvet med to strøk maling. Begynn med å male langs vegg og lister. Uff ja, for dette gulvet trengte virkelig en makeover GRØNT og guffent som det var.


Alternativet var å fjerne våtromsbellegget eller forsøke å male det. Men etter som gulvet var helt ok så falt valget på å male det. Det går utmerket bra å male. Det varer ikke evig, men på den annen side er det enkelt å gjøre på nytt når malingen slites. Jeg er tilbøyelig til å være enig med Ulefos, du har sansynligvis vinylbelegg.


Start med å vaske gulver med en kraftig salmiakkoppløsning. De fleste stedene er ikke slitasjen veldig stor, men for eksempel gangbanene og gulvet ved spisebordet er hardt belastet. Også på badet kan du male med epoxy – rett på våtromssikret, pusset vegg i dusjhjørnet. Du kan også blande kvarts i malingen til gulvet, slik at det blir sklisikkert.


Kan man male linoleumsgulv- og vinylgulv ? Svar: Ja, det kan man. Du bør ikke bruke vanlig gulvmaling, for den flasser lett av.

Bruk heller Epoxy-maling. Der følger det med en liten boks som du blander i malingen, og den gjør at malingen herdes, sånn at den sitter mye bedre. Sørg for å støvsuge og rengjøre gulvet godt først.


Reserver ditt Hotell i Male online. Overtar snart nytt hus og har i den forbindelse bad med helsveiset vinylgulv som går litt opp på veggen i tilegg, som jeg gjerne skulle gjort noe med som ikke koster altfor mye. Er det noen som har noe erfaring med å male slike gulv? En fremgangsmåte jeg har fått anbefalt er: Slipe gulv.


Pergos vinylgulv er produsert helt uten ftalater, så et enda bedre alternativ kan være å rive ut det gamle gulvbelegget og bytte det ut med et nytt vinylgulv. Bytt til et vinylgulv i stedet for å male gulvbelegget. Våre vinylgulv er utrolig slitesterke og holdbare, og er i tillegg både vanntette og hygieniske.


Det betyr at du ikke behøver å gjøre noe med det igjen på svært lang ti og på den måten spare inn en noe høyere innledende kostnad mot det å male. Vil du allikevel male ? Byggmakker har et bredt utvalg av forskjellige typer vinylgulv. Vår nettside bruker cookies slik vi kan utføre bedre service for deg. Vinylgulv som er rimelig og enkelt å legge Dersom du ønsker nytt gulv som er enkelt å legge selv, samtidig som prisen er human, kan vi anbefale vinylbelegg ( vinylgulv ). I vår nettbutikk vil du finne vinylbelegg som du garantert ville elsket å bekledd dine gulv med. Vi dekker de fleste farger og mønstre.


Ifølge Scanox kan du male vinylgulv i alle tørre rom og få et godt resultat. Når gulvet er vasket og tørket, påfører du malingen med rull og forlengerskaft på flatene, og pensel ved kantene. Du trenger ikke å grunne først.


Det anbefales ikke å male vinylgulv i våtrom. På grunn av fukt vil du mest sannsynlig ikke få et varig resultat. Det er ingenting i veien for å male flisene på badet - slik gjør du det. Har du valgt et vinylgulv og vil gjerne legge det selv?


Vi vil gjerne hjelpe deg med å komme i gang og vise deg hvordan du gjør det, trinn for trinn. Mål bredden av rommet og del dette tallet med en plankebredde. Nå vet du hvor mange hele rader med planker du vil trenge. Sett et merke på veggen der den første langskjøten vil komme. Men å male flisene er bare en midlertidig løsning dersom du ønsker å fornye badet ditt, og du kan ikke forvente at malingen sitter godt og forholder seg pen for alltid.


Flisene blir ikke ødelagte, men forandringen er heller ikke reversibel, informerer Bryng. Malingen suger nemlig godt inn i fugene, og da går den ikke bort. Uavhengig av fargevalg, stil og atmosfære, skal du male badet, må du bruke maling tilpasset våtrom.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg