tirsdag 30. oktober 2018

Male fliser gulv

Vi har også ett komplett reservedel og tilbehør sortiment. Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Megastort utvalg og rask levering. Kvalitetsprodukter til bunnpressede priser.


Til vegger kan du bruke en sterk gulvmaling, men til gulv som utsettes for mye vann, vil jeg anbefale en to-komponent epoksymaling, sier Røneid.

Gulvmaling har god vedheft og trenger normalt ikke grunning for å feste til fliser. Til enkelte spraymalinger anbefales først å påføre en grunning fra samme produktserie. Valgmulighetene er større enn noen gang når det gjelder baderomsfliser. Nå kan du få fliser fra hele verden på ett ste også sekskantede fliser.


Uansett hvilke fliser du velger må jobben med å legge de gjøres grundig. Nå kreves nemlig tilstandsrapport på badet ved boligsalg. Men når det er sagt, det er mulig å male gulvfliser.


Og når fliser først skal males, er nok terracottafliser de beste flisene å male , ettersom dette er relativt matte og rue fliser.

Som nevnt ovenfor, er rengjøring alfa og omega når fliser skal males. Alle rester av fett, smuss, kalk, såpe og lignende må bort - både fra fliser og fuger. Edvardsen mener det er smart å grunne, og anbefaler ulike malinger til fliser på gulv og vegger. Hør hos en fargehandel eller i en byggvareforretning.


Der er verdt å være obs på at om du maler fliser og fugene i den samme slengen, vil du få en rutete flate, uten skiller. Noen mener at dette ser rart ut, og blir negativt overrasket. Male : Velg maling med omhu – særlig dersom det er gulvfliser som skal males. Vanntynnet oljemaling kan brukes på fliser i tørre rom og tørre soner på badet, men tåler ikke vannsøl som blir liggende litt. Løsemiddelholdig oljemaling er et sikrere valg for gulvfliser, som for eksempel den ekstra robuste Trestjerner Sigural Epoxy.


Her har dere litt info og inspirasjon om det å male på gamle fliser. Professional Epoxy Gulv er en 2-komponent vannbasert Epoxy-maling beregnet for betonggulv, men kan også brukes på gulv av tre eller sponplater. Original gulvmaling er en vanntynnbar maling som egner seg til gulv innendørs. Du bør ha litt kunnskap om emnet, og for noen kan det selvfølgelig uansett lønne seg å tilkalle litt hjelp. Hvis du bestemmer deg for å male flisene dine, vil du raskt se at dette gjør stor forskjell på badet, kjøkkenet eller gangen.


STUA kan også ha glede av et gulv som er malt med epoxy. De fleste stedene er ikke slitasjen veldig stor, men for eksempel gangbanene og gulvet ved spisebordet er hardt belastet. Også på badet kan du male med epoxy – rett på våtromssikret, pusset vegg i dusjhjørnet.

Du kan også blande kvarts i malingen til gulvet, slik at det blir. Det er fullt mulig å male gulv. Men gode forberedelser er avgjørende for et godt resultat. Ujevnheter, riper og hakk bør utbedres før malearbeidet starter - det forsvinner ikke med et malingsstrøk!


Som mye annet, er forberedelser viktig når du skal male gulv. Sørg for at underlaget er rent. Gulv i alle fasonger og størrelser. Du må bruke både en tokomponent grunning og en tokomponent maling. En tokomponent maling betyr at det tilsettes en herder til malingen.


Her vil fagmannen vise deg hvordan han maler rødbrune fliser hvite. Først må flisene renses med grunnrens og vann, og med et antikalkmiddel hvis der er kalk på. Vår ERFARING med å male på fliser er: Vegger er sikker nok helt greit, det var ikke noe problem og fargen satt greit. Men på gulv hadde jeg aldri gjort det om igjen. Det vil heller ikke få den glansen fliser har.


Det å male fliser er genialt og mye billigere enn å pusse opp hele badet. Gulv malt med Diamond Floor i farge Base White Tenk hva litt maling kan gjøre Når vi skal forandre på noe hjemme, er den første tanken ofte å male veggene. Men du kan også gi rommene et løft ved å gå for en ny farge på gulvet. Husk da at gulvet trenger en maling med høy slitestyrke som tåler belastningene i hverdagen.


Vi har selv med stort hell brukt engangsmoppene fra Jif: Dra tørmoppen (den som er beregnet til gulv ) over flisene, og avslutt med Jif Støvmopp som du drar godt ned i alle fuger, i alle hjørner og langs listene. Så har tiden kommet for å male. Begynn med et strøk heftgrunn. I rom1finner du siste nytt om trendene akkurat nå, tips til fornyelse og enkelt gjør- det- selv stoff. Dette er interiørbladet som gir deg.


Du kan male over keramiske fliser vegger på et ba men du vil miste noen av de interessante egenskapene til fliser siden fugemasse linjer vil være i samme farge som flisen. Foto: Franciska Munck-Johansen. Flisene på gulvet er ikke med i prisen. Like fint etter seks år. Seks år senere angrer hun ikke på løsningen, og det ene badet har fått seg en ny runde med kalkmaling i en annen farge siden.


Norges største nettbutikk for salg av fliser , VVS, baderomsmøbler, dusjkabinett, elektro, og gulvvarme. MegaFlis tilbyr alt til baderom til utrolige priser! Vi har alt fra gulvmaling og gulvlakk, til betongolje fra malingseksperten Trestjerner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg