fredag 12. oktober 2018

Rive kjøkken

HTH-kjøkkenet er mer enn bare et kjøkken – det er hjemmets samlingspunkt. Stilsikkert sortiment som blander dagens trender med tidløse klassikere. Alltid stort utvalg og god service. Se hele utvalget og kjøp online på BAUHAUS.


Så var det endelig klart for å rive kjøkkenet. Lite benkplass og ufornuftige skap (for grunne), og et gulv det var umulig å få pent gjorde at vi til slutt gikk inn for å rive hele sulamitten. Ungene hadde flyttet ut og denne kunden hadde begynt å pusse opp huset. De hadde kommet til stuen og kjøkkenet og kontaktet meg ettersom de vurderte å rive vegg mellom stue og kjøkken og lage en kjøkkenøy, – og de ønsket dette visualisert og diskutert.


Vi har satt bort store deler av arbeidet og vi har aldri angret på det. Det jeg tok selv var å rive det gamle kjøkkenet, lage noenlunde slette vegger, støttearbeid til elektrikker, legge gulv, male, legge noen lister, montere lys. Fordelen var at vi sto uten halvveis brukbart kjøkken i mindre enn uke. Skal du rive en bærevegg er prosessen mer omfattende. Du kan i og for seg rive selve veggen selv, men det er viktig at det skjer i samråd med en bygningsingeniør.


Han eller hun må gjøre nødvendige beregninger i forhold til ny løsning. Fjerning av gamle fliser kan være utfordrende. Vi viser deg hvordan du fjerner gamle fliser og hva du bør tenke på. Jeg stakk innom Sigdal og Norema i går. Der fant jeg eksemlper på at øverste plate koster over 50.


Her er det snakk om en erstatningsak - og jeg kommer også defor ikke til å gjøre noe selv. Interiørhjørnet Alt som har med interiør å gjøre. Spørsmål, tips, deling av egne lure eller fine løsninger mm.


Rive kjøkken

Bestem hvor mye penger du vil legge på et nytt kjøkken og tenk gjennom finansieringen. Når du skal renovere kjøkkenet, kan du spare penger på å gjøre litt av jobben selv, for eksempel å rive og kjøre bort det gamle kjøkkenet. Hvis du har konstatert at veggen du ønsker å rive ned er bærende, bør du kontakte en fagmann før du går videre. Du kan sannsynligvis gjøre som vi viser deg trinn for trinn i guiden her, men selv den beste guiden kan ikke ta høyde for alle de forhold som kan være gjeldende for din vegg. Men jeg har problemer med å koble av vasken.


Har du forslag til hva jeg gjør? Entreprenør stilte med to mann og klarte på fire timer å rive det gamle kjøkkenet og skrape ned mesteparten fra veggene. I morgen begynner de med sparkling og maling skal være ferdig denne uken. Elektriker kommer tilbake for å legge opp nye ledninger og flytte kontakter slik at dette er klart før nytt kjøkken blir.


Tanken var å holde innredningen i en go gammel stil med moderne innslag, og med utgangspunkt i rommets begrensinger, la vi vekt på å ivareta det som opprinnelig preget stedet. Jeg synes alltid det er viktig å ikke bare se på selve kjøkkenet når noen skal pusse opp. Er det andre udekkede behov som det er lurt å løse samtidig? Rive vegg mellom kjøkken og stue?


Slik ser kjøkkenet ut idag før oppussing. Koselig peis på kjøkkenet, men den var sjelden eller aldri i bruk. Da sitter de der, med skap og benker som ikke passer og rare løsninger som ikke fungerer.


Rive kjøkken

Jeg skal flytte et kjøkken fra et rom til et annet. Jeg anbefaler gjerne folk å rive hele det gamle kjøkkenet, for så å gå en ekstra rundt med tommestokk og tegninger, for å sjekke at den nye løsningen virkelig kommer til å passe. God planlegging handler også om å kjenne sine egne begrensninger. Men dersom du ikke behøver å bytte ut alt, kan du fornye både billig og enkelt.


Bortsett fra elektrisitet og rør, hvor fagfolk må gjøre jobben, kan du gjøre alt selv. Vi kommer på gratis befaring hjemme hos deg og finner sammen de beste løsningene til kjøkkenfornyelse. Du får en eksakt pris, og det er ingen kjøpstvang.


Rive kjøkken

Pigge gulv, rive vegger, utgraving kjeller, Oslo Asker Bærum Akershus.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg