mandag 29. oktober 2018

Male tapet med struktur

Alt du trenger av bo- og byggevarer. Se hele utvalget i vår nettbutikk! Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo.

Reserver ditt Hotell i Male online. Etter at det første strøket har tørket, kan du velge å slipe lett over veggen med slipepapir, dette vil gi det peneste resultatet. Deretter kan du male strøk nummer to.


Avslutt med et lett drag ovenfra og ned for å få en jevn struktur. Når du er ferdig fjerner du maskeringstapen før malingen har begynt å tørke. Du kan også rive av tapeten , og pusse lett før du tapetserer med miljøstrie (papir) uten struktur.


Annen tapet , som papirtapet, tekstiltapet, ny glassfiberstrie og miljøtapet kan du fint male over.

Men å male bort struktur. Start med å fjerne alt som er løst eller lime løse fliker fast i veggen. Kanter og overganger kan slipes jevne med et grovt slipepapir.


Tapetet bør vaskes med husvask, malevask eller lignende for å sikre at alt smuss og fett er borte. Størrelsen på fibrene bestemmer tapetets struktur. Man kan også få helt slett tapet uten mønster som Jotun slettvegg. Denne er egnet utenpå glassfibertapet eller andre underlag der man ønsker en jevn og slett overflate til å male eller tapetsere på.


Dersom du har en annen type tapet som lett kan overmales, så er det viktig at du vasker bort fett og smuss og fjerner løse biter på tapeten før du går i gang. På bildet over har vi malt med Frøya Interiør oppå en tapet som har både struktur og mønster i seg, og effekten blir kjempestilig når mønsteret synes igjennom malingen. Dette er et produkt med mange navn, men felles er at det er en spesialduk laget for å dekke mindre ujevnheter i underlaget, for eksempel mønstret glassfiberstrie eller murstruktur. Duken settes opp som tapet , og finnes i mange varianter og tykkelser.


De tykkeste, vil sammen med lim, dekke ujevnhetene i grov glassfiberstrie bra. Nå sparklet jeg noen hull og der ble det helt glatt. Resten av veggene har litt struktur.


Noen steder boblet det seg litt.

Det vil si at tapen løsnet fra underlaget. Ikke store greiene da. Det var en nødløsning og veggene ble mye bedre enn før. Jeg er iallfall fornøyd.


Slip sparklede overflater, og fjern slipestøvet med en microfiberklut. Rull over avsetningen med en liten rull. Du får best resultat uten ujevnheter hvis avsetningen ikke har begynt å tørke når du starter å male hele flater. Hvordan male tapetsert vegg.


Grunn med JOTUN GRUNNING FOR TAPET - la denne tørke i minst timer, på tekstiltapet må den tørke i minst timer før overmaling. Med andre or skal du bruke en fin struktur på tapeten din _må_ du sparkle ellers så vil du se alle ujenvheter og tro meg, det vil irritere deg. Bestil fototapeter fra mange designere eller opprett fra ditt eget bilde! Skap dit eget Lerretsbilde online.


I såfall, hva anbefales av utstyr og maling? Har et lite rom med slik tapet , som vi gjerne skulle ha gjort noe med , uten at det blir snakk om så mye arbeid og penger. Vi holder på å male strukturtapet nå, og det ser ut til å gå bra, men trenger (eller 3) strøk. Den tåler varme godt, og kan derfor brukes med hell på peiser og brannmurer, og det gjør ingen ting om det er struktur i underlaget. Det som er viktig er at underlaget er likt.


En sparklet gipsvegg eller en teglsteinsvegg med mur bør derfor grunnes med en vanntynnbar grunning før du går i gang. Fukt eller damp - Fukt eller damp er de beste virkemidlene når det gjelder å få tapet av veggen, forklarer Jørgen Bodin. Gi rommet nytt liv med nye, fine tapeter. I sortimentet vårt finner du noe for enhver stil. Vi samarbeider med etablerte designere, og alle tapetene våre produseres i Europa.


De fleste tapetene i våre butikker er non-woven-tapeter som er enkle å sette opp. Dessuten har vi tapetlim og de verktøyene du trenger for å lykkes med tapetseringen! Spesialforretning for tapet og tekstil.


Kjente merkevarer og rimelig egenimport. Måtte fjerne en bord av tapet som lå utenpå resten av tapeten. Norges største nettbutikk. Brukte en våt klut og dynket tapeten forsiktig, reiv av så godt jeg kunne, noen plasser dro den med seg tapeten under.


Velg malerulle ut fra det underlaget du skal male på: Skal du male en vegg med struktur , f. Hvis du skal male på glatt filt eller vev, er en rulle med finere finish bedre for å oppnå en glattere struktur. Disse finnes i ulike tykkelser, og de tykkeste variantene vil kunne dekke til struktur i underlaget – dersom det er snakk om strukturtapet. Vær oppmerksom på at du her bør bruke et tapetlim som kan hjelpe til med å ta opp litt struktur , for eksempel Casco sitt New Start.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg