mandag 8. oktober 2018

Male på gipsplater

Hvordan male nye gipsplater. Denne bruksanvisningen gjelder for nye gipsplater som akkurat er satt opp. Ifm med oppussing av stuen lurer på om det er lurt å male direkte på gipsplater eller burde jeg lime på med en form for duk før jeg maler. Hørt at gipsplater trekker til seg mye maling? Hvis du først har gått til det skritt å fornye veggene med gipsplater , er det like viktig å grunne dem slik at den ferdige veggen blir jevn og fin.


Nye gipsplater trenger å sparkles før maling eller tapetsering.

Her er fremgangsmåten. På platevegger brukes lateksmaling. Byggmakker Handel AS 119views. Holder selv på å spakle gipsplater i huset.


Og hvis du skal male direkte på platene så er det bortimot umulig å ikke få skjolder på veggen. Når det gjelder å grunne gipsplater : Ja det er en god ide, men finnes det noen grunning for gipsplater ? Jeg har ikke funnet noen. Altså maler man første strøk med samme maling som man har tenkt til toppstrøket, eller en billigere maling.

Regn med at papiret på gipsen og sparkelen suger masse maling på første strøk. Behandling av ubehandlede gipsplater : Start med å gå over platene. Skjær bort løs papp, evt.


Skjøter som ikke har falsekant (der platene har en fals fra fabrikken) må en skjære en smal fas (skråskjær begge endene på plata). LES OGSÅ: Montering av gipsplater. Kontroller vinduene hvert år. Ser du sprekker i kitt og maling nederst i vinduskarmen, er det tegn på at det er på tide å male.


Ser vinduet bra ut ellers, kan det holde med å kun male den nederste delen og ca. Det er den mest sårbare delen av vinduet. Huske grundig forarbei så blir det mye enklere å få flott.


Vi anbefaler at gipsplater lagres tørt og innendørs. Platene plasseres plant på gulvet. Vær forsiktig med hjørnene på platenes, og unngå at de settes for hardt ned på underlaget. Men hvis skjøtene ikke er sparklet riktig, blir de veldig synlige, og da er ikke platene like flotte. Gipsplater gir flotte, glatte vegger og tak.


Raskt, enkelt og billig. Anvendelig i alle rom, også på bad.

Vi har tidligere beskrevet hvordan du monterer gipsplater som en proff. Deretter må gipsplatene sparkles. Det vil og bli betydelig enklere å sparkle veggene sette på dik og male enn å sette gips opp, på panel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg