mandag 25. mai 2015

Hms kjøkken

Hos HTH dyrker vi en lidenskap. Se våre lekre kjøkkenløsninger her. Rutiner for HMS behøver ikke være særlig omfattende for små bedrifter med liten risiko for brann, forurensning, arbeidsulykker og så videre. Men selve kravet til systematisk HMS -arbeid er det samme for alle virksomheter.


HMS -forskriften kalles også internkontrollforskriften. Et godt HMS -arbeid er langsiktig og må styres etter fastsatte mål.

Konkrete mål for HMS bør motivere alle i arbeidet med å skape en trygg, sikker og trivelig arbeidsplass. HMS -målene bør være så konkrete at det er mulig å gjennomføre tiltak for å oppnå målet. Det må skapes muligheter for arbeidstakerne til å medvirke, f. Aktuelle temaer vil være organisering av arbeidsdagen, hvordan arbeidsoppgavene skal fordeles, kommunikasjon og informasjonsflyt.


Fylkesrådmannen er ansvarleg for desse retningslinjene. HMS -koordinator på fylkesnivå er ansvarleg for revisjon av retningslinjene. Leiar har på vegne av fylkesrådmann ansvar for HMS -arbeidet ved driftseininga og skal sørge for at det blir utført risikovurdering i samsvar med desse retningslinjene.


Det er viktig at dere oppdager avvik, utbedrer disse og hindrer at det skjer igjen. En god og systematisk avviks-behandling vil bidra til trygg mat.

Det er et krav om at alle matbedrifter skal ha en skriftlig rutine for avviks-behandling. Avvik bør registreres i et eget skjema eller en loggbok. Roller i HMS -arbeidet.


Alle skal bidra til et godt arbeidsmiljø, men ansvaret er ulikt og avhenger av hvilken rolle man har i virksomheten. Internkontrollen skal hindre arbeidsrutiner basert på tilfeldigheter. Helse, miljø og sikkerhet ( HMS ) er en samlebetegnelse på arbeid med helsevern, miljøvern, arbeidsmiljø, sikkerhet og trygghet for ansatte og brukere. Tilrettelegging for HMS skal forebygge skader og miljøforstyrrelser, sikre virksomheters ansatte et sunt arbeidsmiljø, og sikre beboere og brukere av bygg og anlegg et godt ute- og innemiljø. Les mer om roller og ansvar i det systematiske HMS -arbeidet.


Last ned maler for risikovurdering. En risikovurdering med handlingsplan er viktig dokumentasjon på hvordan dere arbeider med HMS i virksomheten deres. Verneombudet skal ha en aktiv rolle i virksomhetens HMS -arbeid. HTH-kjøkkenet er mer enn bare et kjøkken – det er hjemmets samlingspunkt.


Stilsikkert sortiment som blander dagens trender med tidløse klassikere. Oversikt over lovverk, målsettinger, roller og rutiner for virksomhetens HMS. Enten du planlegger en intim middag, gallamiddag eller en koselig kveld med familien, har vi kjøkkeninteriøret du trenger.


Finn favorittene dine blant våre duker, brikker, tallerkener, forklær og dekorasjoner. HMS dreier seg for aller fleste arbeidsplasser om enkle, men effektive rutiner, systemer og tiltak, - som ofte gjør mye for mange. Avvikssystemet i Sticos HMS gjør det enkelt å forebygge, registrere og behandle avvik.


Alle ansatte kan legge inn avvik direkte fra pc, mobil eller nettbrett, og behandlingen gjøres direkte i systemet.

Slik kan du lage ditt eget HMS -system. Det er flere som tilbyr hjelp til å utarbeide HMS -system. Men å lage sitt eget HMS -system er ikke så komplisert. Arbeidstilsynet har noen tips for å komme i gang med HMS -arbeid.


HMS -kurs og opplæring er lovpålagt for de fleste bedrifter. Dette gjelder eksempelvis bedriftens ledere, verneombud og AMU medlemmer. Trygg Kurs har lang erfaring med denne type kurs. Har din bedrift behov for en HMS -rådgiver har vi flere ressurser innen dette fagfeltet, se mer info nederst på siden. For alle nye kunder bør bedriften undersøke hvilke krav kunden stiller, og inkludere disse i eget HMS -arbeid.


Bedriften Bedriften kan stille strengere krav til HMS enn myndighetenes minimumskrav, også på områder som ikke er regulert av myndighetene. Strenge interne krav kan være et konkurransefortrinn. IK-mat er et enkelt system for internkontroll på restauranter og storkjøkken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg