torsdag 7. mai 2015

Smarte løsninger for små rom

Finn laveste nettpris her. Spør deg selv om hva du bruker i hverdagen. Mange glemmer ofte at de trenger stikkontakter til både mobil og pc-lader, lys, nattlampe, en ekstra oljeovn, eller lignende.


Dette er enkelt å skjule og finne smarte løsninger på, om du husker på det fra starten av. I tillegg bør du huske at alt i boligen skal ha en fast plass. Lær deg å sette pris på de mange fordelene ved liten plass.

Smarte møbler for barn. Du trenger ikke å bo smått for å trenge smarte løsninger – og møbler – når du har barn. Med massevis av leker er det godt å kunne gjemme unna det meste i dype skuffer og skap. I de åpne hyllene kan du vise frem finstasen! En seng med oppbevaring er rett og slett genialt på et barnerom.


Se julegavetipsene våre for store og små. Se alle IKEA Family-tilbud. Book en interiørdesigner.

Få hjelp av en interiørdesigner på nett eller varehus. Få gode ideer til smarte oppbevaringsløsninger. Stuen er til kos og samvær. Hold orden med små , smarte oppbevaringsløsninger og utnytt hvert hjørne! Vi jobber hovedsakelig i Oslo og Akershus.


Mange tror man er nødt til å holde seg til små nette møbler om man innreder et kompakt rom eller en kompakt bolig, men dette er en sannhet med modifikasjoner. Ifølge Gillingham-Ryandet og House Beautiful kan det nemlig være enda smartere å velge seg ut få, men større møbler, enn å satse på flere små. Det skal fungere godt rent praktisk med alle leker og utstyr, klærne skal ha sin plass og samtidig skal det være et rom som er koselig og godt og sove i! Har du små barn i huset, er det viktig å tenke på sikker oppbevaring av vaskemiddel, skyllemiddel og andre potensielt farlige saker og ting.


Samle derfor alle vaske- og rengjøringsmidler, neglesakser og eventuelle medisiner utenfor rekkevidde for de små. Plasser gjerne en romslig oppbevaringsboks på øverste hylle på veggen. Nips og pynt stjeler plassen rent visuelt i et rom , og da spesielt i ett som i utgangspunktet ikke er så stort, forklarer Baalstad Svor. Jo glattere og enklere overflater i rommet får lov til å være, jo større vil rommet virke.


I små bad er det naturlig at badekaret må vike plassen for dusjen, og da har du alle muligheter til å skape en dusj som er både estetisk tiltalende og plassbesparende. De praktiske foldedørene i serien SYNC passer spesielt godt i små bad. Siden små rom ofte skaper rot, er det viktig å velge møbler som kan skjule og skape orden.


Mange ting kan også skjules som for eksempel kjøkkenet, spisebordet og sengen.

Garderobeskap kan for eksempel være perfekt gjemmested for hjemmekontor. Sett dører på hyller, så får du mer orden. Det er italienske Clei som står bak de fleste av de smarte løsningene du kan se i videoen nedenfor. I disse dager er de også representert i utstillingen Making rooNew Models for housing New Yorkers, på Museum of the City of New York. Der kan du se utstilt et smykkeskrin av smarte løsninger , designet av arkitekten Pierluigi Colombo.


Entreen eller gangen er det rommet som ønsker alle velkommen når de kommer inn i hjemmet ditt. Det er hyggelig å komme inn i en gang som både er ryddig og fin, så går du med planer om å gjøre noen forbedringer er det bare å sette i gang. Da er det også lettere å få løsninger som passer perfekt i størrelse.


Har du plass til å trekke sengen litt frem fra veggen, kan du for eksempel sette opp en plate bak hodegavlen og henge opp en garderobestang til klær, tipser Ellefsen. I små boliger er det også lurt å tenke på fargebruk og belysning. Men faktum, spisestue med kjøkken er nødvendig del av bolig.


Ikke minst gjelder dette baderommet. Små rom kan være koselige, men de må likevel være praktiske. Mellom mengdene av toalettsaker, sminke, håndklær, toalettpapir og alt annet må det være plass til smarte oppbevaringsløsninger som skaper orden og gir mest mulig plass. Det er ikke alltid mulig å utvide badet ved å stjele plass fra andre rom i boligen.


Noen av oss må bare leve med små ba men det betyr ikke at det ikke kan være bra! Her er noen gode tips. Et lite bad kan være like bra som et stort! Disse smarte løsningene kan både passe for små og store soverom.


Med noen enkle triks ble det plass til både oppbevaring, skrivebord og seng på gutterommet på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg