tirsdag 19. mai 2015

Syvarmet lysestake

Hva skjuler seg bak trenden? Nordens største nettbutikk for hjeminnredning. Shop online til gode priser. Få inspirasjon til hjemmet - sjekk ut våre siste interiørnyheter!


Lysestake - Best pris i Norge! Nordic Nest - Her finner du innredning og design for alle hjemmets rom.

Ifølge teksten skulle lysestaken, med fot og stamme, hamres ut av ett stykke rent gull, og ha tre armer (greiner) på hver side av den midtre stammen. På hver av armene skulle det være tre skåler formet som en mandelblomst, hver med knopp og blomst. En menora (hebraisk: מנורה) er en syvarmet lysestake som ble brukt i tempelet. Den er ett av de eldste symbolene vi forbinder med jødedommen. Menoraen ble tent av yppersteprestene i tempelet hver morgen.


Sjuarmet lysestake er en gullstake med lamper, som ifølge Moseloven skulle stå i Det hellige i israelittenes tabernakel, senere Jerusalems tempel. Da romerne erobret Jerusalem år e. Etterligninger av lysestaken er vanlig utstyr i kristne kirker. Syvarmet lysestake hvit.

Denne hvite lysestaken er en klassiker i vinduskarmen. Den er laget i plast, er til 230V, og har LED pærer som lyser med varmt, hvitt lys. Ledningen er meter lang. Se våre stearinlys, lysholdere og lykter. Se det brede utvalget på ikea.


Les mer år med gode tilbud. Skandinaviske røtter. Den brukes både i synagogekunsten og bokillustrasjoner, på gravsteiner, rituelle gjenstander og amuletter, men jøder bruker den vanligvis ikke som tredimensjonal lysestake. Kirkeretten sier ikke noe mer direkte om bruk av 7-armet lysestake enn det som her er nevnt.


Men det forhindrer ikke at det blant enkelte kirkeledere og -lærere er sagt klart nei til bruk av menorahen i våre kirkehus, og da særlig på alteret. Som argument er ofte brukt at staken er et jødisk symbol og som sådan ikke hører hjemme i. Bohus tilbyr lykter og lysestaker i ulike fasonger, størrelser, farger og materialer som passer inn i et hvert hjem. Finn din favoritt blant vårt sortiment. Dersom du ønsker å lese mer om en lykt eller lysestake , klikker du på produktet og du vil få informasjon om dens mål, farge og produktegenskaper.


Her finner du et stort utvalg lysestaker i metall i mange forskjellige farger, stiler og utførelser. Metallysestaker av denne. I lakkert tre (høyglans) Du får den i hvitt, rødt og svart og altså i en armet versjon.


Stumpastaken er en klassisk lysestake formgitt av Jonas Torstensson.

I år er det år siden den første stumpastakan ble lansert og i den forbindelse lanseres det en lysestake med plass til lys. Perfekt til adventsstake – enkel og vakker! Dette er Rosendahl Copenhagen sin vakre adventsstake. En elegant adventsstake. Hos Kid finner du flotte lysestaker i ulike design.


Se hele utvalget og kjøp lysestake på Kid. Lys opp mørke kvelder og sett ditt preg på hjemmet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg