fredag 15. mai 2015

Male parkettgulv

Ulike typer gulv til høy kvalitet. Nå opptil rabatt og fri frakt! Til denne kvalitet er det billig! Best på kvalitet gode på pris. Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer.

Eksperttips for deg som skal male ulike typer gulv, som for eksempel parkettgulv , laminatgulv og heltregulv. Male parkettgulv kan gjøre susen på en sliten parkett. Billigere og enklere enn å skifte gulv også.


Det er enkelt å male et tregulv hvitt. Men før du går i gang med malerjobben er det viktig med et grundig forarbeid for at resultatet skal bli så perfekt som mulig. Dette gjelder uansett om det er et parkettgulv eller et vanlig tregulv. Sjekk med fargehandleren om hvilken gulvmaling de anbefaler til det rommet du skal male.


Så lenge overflaten er ren, er det bare å male i vei.

Et intakt parkettgulv er omtrent like enkelt. Dra lett over gulvet med sandpapir for å sikre vedheft. Du trenger altså ikke slipe bort lakk eller olje for å male parketten. Male tidligere behandlet tregulv (malt, lakkert eller lutet) Vask med gulvrens for å fjerne skitt, voks og fett.


Slip gulvet med fint sandpapir for å matte overflaten og fjerne eventuelle ujevnheter. Mal deretter gulvet med to strøk maling. Begynn med å male langs vegg og lister.


Hvordan du starter arbeidet vil variere ettersom hvordan gulvet eventuelt er behandlet fra før, men i hovedtrekk gjelder følgende fremgangsmåte: Før du går i gang:Fjern eller dekk til gulvlistene med maskeringstape for å unngå søl. Skal vi tro ekspertene koster det hverken mye tid eller penger å male gulvet selv. Dessuten er det få gulv som ikke kan males. Nøyaktig hvordan du går frem er avhengig av gulvet du skal male.


D et er lett å male et tregulv. Det gjelder uansett om du skal male på et parkettgulv eller et vanlig bordgulv. Fjern de ujevnhetene som måtte være i gulvoverflata, og bruk tid på en effektiv rengjøring med grunnrens.


Det går fint an å male parkett, det er jo treverk! Men den må jo pusses ned litt, rengjøres med rødsprit eller salmiakk, og så males.

Ang flekker og hakker i malingen, så vil det komme uansett om en maler på tregulv eller parkett. Vask gulvet rent med Nordsjö Original. Forvask, og tørk vekk all såpe med ren oppvridd klut. Det kan være greit å ta vekk gulvlister først. Mattslip gulvet med sandpapir.


Støvsug nøye, spesielt rundt gulvlister og terskler. La tørke, og deretter legger du på malertape på de områdene som trengs. Vi malte alle gulvene hvite i forrige leilighet og ble veldog fornøyd vs litt sliten parkett. Mattet ned lakken med en lett puss og malte deretter over med gulvmaling.


Det betyr at du ikke behøver å gjøre noe med det igjen på svært lang ti og på den måten spare inn en noe høyere innledende kostnad mot det å male. Vil du allikevel male ? Parkettgulv er vakkert og elegant utseendemessig, og behagelig å gå på. Men når parkettgulvet er blitt slitt, og har fått riper og hakk etter mange års bruk, er det på tide å slipe gulvet. I -videoen over viser Informasjonskontoret for farge- og interiør (Ifi) deg hvordan du sliper et parkettgulv. Klargjøring av parketten for.


Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on. Heisann #128522; Jeg blir gjerne din venninne. Er år gammel, gift og bor i Vestfold. Hadde vært kjempe hyggelig bli kjent med deg. Det finnes flere veier til lysere parkett.


Slik maler du parkettgulvet ditt. Gulv Innendørs Inspirasjon inne Male innendørs Oppussing. Du kan male den gamle parketten!


Tidligere sa man at maling ikke ville feste til laminat, men også disse gulvene kan nå males med enkelte malinger. Det anbefales imidlertid ikke å male på vinylgulv fordi myknere i belegget kan påvirke tørke- og herdetiden, noe som kan medføre skjemmende merker hvis gulvet blir tatt i bruk for tidlig. Vi har både slipt og malt parkettgulv. Begge deler ble fint.


Slipingen overlot jeg til fagfolk, så å male ble selvfølgelig billigere. Om du har planer om å selge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg