mandag 5. november 2018

Kraftvask eller husvask

Få pristilbud fra flere bedrifter. Ikke nøye seg med Husvask. Om du bruker Jotun, Nordsjø, Gjøco eller butinox kraftvask spiller ingen rolle. Og du kan gjerne bruke høytrykkspyler til husvasken.


Produktet både rengjør, samt at den dreper og hindrer sopp og alger å gro på veggen. Dersom huset skal beises, dekkbeises eller males på nytt, så må du bruke kraftvask.

En skikkelig og riktig utført kraftvask sikrer at ny re-behandling får god vedheft og at levende mikroorganismer i sopp og alger blir fjernet før ny beis eller maling blir påført. Kraftvask er det kraftigste rengjøringsmiddelet til utendørsbruk. En god husvask forlenger levetiden på ytterpanelet ditt, hindrer soppangrep og gjør at du slipper å male så ofte.


Men også her er det mange som gjør feil. En av de vanligste feilene folk gjør under vårrengjøringen er å vaske huset nedenifra og opp hevder Raymond Myrlan kjedeleder i boligbyggeren Mesterhus. Den gode nyheten er at det nå finnes en helt ny kraftvask på markedet som ikke bare rengjør før maling, men som samtidig fjerner sopp og alger. I motsetning til tidligere, da husvask og soppfjerning var en tostegsprosess hvor du måtte vaske huset først en gang, og deretter spraye på sopp- og algedreper, har prosessen nå blitt mye enklere.


JOTUN 2-i-Husvask og soppfjerner er et produkt som skal brukes årlig ved rengjøring av overflate. På denne måten vil malings- og beisfilmen få en lengre levetid uten vekster.

Butinox Husvask er et effektivt vaskemiddel for årlig vask av hus og terrasse. Før overmaling - ikke mal soppen inne. Når du maler, så kan du være trygg på at sopp og alger ikke gror gjennom den nye malingsfilmen. Brukes til grovrengjøring av flater som skal males eller behandles.


Fjerner fett, olje, sot og skitt fra hus, terrassedekke, garasje. Følg anbefalt blandingsforhold for kraftvask og vann, og fyll i påføringsflasken. Husvask har en meget god smuss- og fettoppløsende evne. Her finner du white spirit, rødsprit, varmeolje, tennvæsle og lampeolje. Europris fører kjemikaliene du trenger.


Husvask : Husvask bruker man gjerne årlig for å fjerne sopp og alger, og rett og slett friske opp fargen på huset. Det matter ikke ned overflaten slik kraftvask gjør, så derfor mindre egnet til bruk før maling. Harmoni husvask liter 18- per stk Kjøp. Den flittige huseieren vasker fasaden sin hvert år med vaskekost og rengjøringskjemikalier. Dette løser det andre vaskemidler ikke klarer, og matter ned overflaten slik at det nye strøket får bedre heft.


Da var det tid for årets husvask , og den blir som vanlig gjort med skum! Legges godt på med rulle eller lavtrykksprøyter, la produktet virke i noen minutter og spyl grundig av med høytrykksvasker eller vannslange. Blandet en god porsjon Jotun kraftvask i kanonen og fyrte løs!


Jeg bruker et blandingsforhold som gir et nokså tynt skum, men det ligger godt på veggen og får en mye lengre virketid før det tørker enn om jeg bare skulle påført kraftvask med vanlig pumpekanne.

Påfør husvask eller kraftvask nedenfra og oppover, gjerne med en høytrykksvasker eller trykksprøyte, vent deretter noen minutter og skyll av ovenfra og nedover. NB: Hvis du bruker høytrykksvasker må du være forsiktig slik at treverket ikke skades eller vann trenger inn mellom panelbordene. Jeg syntes det virket lite i flaska som jotun hadde og spurte om de hadde større, da foreslå betjeninga opus husvask. Halvparten av huset ble vaska med det.


Skrubbet godt og så at det ble malinga ble mattere. Og så ble det malt med jotun optimal. Miljørådgiver i Grønn Hverdag, Brita Haneberg, gis oss her fire tips til hvordan husvasking kan gjøres miljøvennlig.


Unngå spesialmidler med. Men om du kun skal vaske for å friske opp og fjerne grønske, kan du bruke husvask eller oppvasksåpe, opplyser eksperten. Samtidig legger hun til: – Om du skal beise eller male på nytt, bør du bruke kraftvask som også matter ned tidligere beis eller maling, anbefaler Scavenius. Terrasserens og kraftvask fjerner grønske, men da må du male over igjen etterpå. Fordelen med å bruke et spesielt vaskemiddel beregnet for husvask , er at dette både fjerner fett og urenheter fra overflaten, samt at det matter ned fasaden slik at malingen får bedre heft.


Tjæralin anbefaler årlig husvask og Tjæralin Husvask er spesialutviklet for vask av husfasader. Støv, sopp og annen forurensing setter seg i overflaten på treverket og forringer treverkets utseende. En årlig husvask er avgjørende for husets langsiktige tilstand.


Den brukes i anbefalt dosering 1:ved årlig renhold.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg