torsdag 29. november 2018

Fjerne gammel maling

Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo.


Vi har også ett komplett reservedel og tilbehør sortiment. Velkommen til Kensaq. Finn fjerne gammel maling i dag! Med en god håndskrape og noen ekstra blader fjernes løs maling fra små og mellomstore flater.


Skrapen brukes bare langsmed fiberretningen. Med kvalitetsskraper med tohåndsgrep vil du kunne fjerne all løs maling vesentlig raskere og med langt mindre støv og søl enn ved alle andre metoder. Fjern gammel maling med varmepistol. Med en varmepistol kan den gamle malingen raskt varmes opp til en boblende tilstan som lett kan skrapes av med en sparkel.


Metoden er særlig god på store gjenstander uten for mange kroker, for eksempel dører og dørkarmer. Fikk malt huset mitt i fjor (med Jotun Drygolin maling ) det blei veldig bra, men det gikk litt fort i svingene slik at nå er det fullt i maling på trappene mine og på vinduene. Er det mulig å fjerne dette på en enkel og skånsom måte? Når underlaget er tørt, kan det behandles på nytt med maling , lakk eller olje.


Test gjerne behandlingen på et lite synlig sted før du tar resten av møbelet. Og les alltid bruksanvisningen grundig før bruk. Duxola Power Gel kan også brukes på metall, stein, glass og andre harde overflater der du har maling som skulle vært fjernet. Jeg har nå begynt å fjerne gammel plastmaling på tømmerveggene inne.


Tømmerveggene skal ikke kles inn. Jeg bruker spotheater og skrape, men synes dette går utrolig saaakte og har mange vegger hvor maling må bort. I utgangspunktet hadde jeg ikke helt bestemt meg for om veggene skal males på nytt eller om treet skal være ubehandlet.


Den vannbaserte malingen blir skrukkete over hele dørbladet, og da kan den løsnen i store flak som kan dras rett av. På restene av oljebasert maling blir det noe mer kliss, som man må tørke av med rikelige mengder tørkepapir etter skraping med sparkelen. Er det brukt tre strøk maling , må man som regel påføre maling - og lakkfjerner fire ganger.


Ved utskjæringer, skarpe hjørner og porer fjernes maling - og lakkrester skånsomt med en bronsebørste. Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Denne video fører dig gennem hele processen med at fjerne gammel maling.


Fjerning av gammel maling og bunnstoffer er enkelt med Paint Stripper, en supereffektiv løsemiddelbasert malingsfjerner som kan brukes på de fleste malte eller lakkerte overflater. Det finnes flere måter å fjerne maling og lakk på. Her får du råd om hvordan man fjerner maling og lakk fra treverk uten å skade trefibrene. Dette trickset kan bare brukes til vannbaserte malinger. Er man i tvil om listene tidligere er malt med olje- eller vannbasert maling , kan tipset her også benyttes.


Fjerne gammel maling

Kan malingen fjernes med en klut dyppet i sprit, er det vannbasert maling , og man skal derfor igjen benytte en vannbasert maling. Fjerne gammel maling og lakk fra stoler. Har hørt at det finnes en slags gele som man kan stryke på for å fjerne maling og lakk, men jeg har glemt navnet!


Ja, maling kan godt blive for gammel. I dag er maling blevet mere miljørigtig end tidligere, og den består af lettere biologisk nedbrydelige produkter. Hvordan tjekker du, om maling er blevet for gammel ? Den nemmeste måde at kende gammel maling på er lugten.


Fjerne gammel maling

Denne metode er især effektiv, hvis man ønsker at fjerne maling fra trægulve, som man ved en fejl før har malet. Vælger man denne metode, vil det sikreste kort være at leje en sliber, som er af høj kvalitet og kan sikre dig, at du kommer af med det gamle maling eller pletter i en hurtig fart. Ikke alle tapeter går det like greit og male over, så i noen tilfeller er man helt nødt til å fjerne den gamle tapeten før man enten maler veggen eller legger ny tapet. Det aller beste er jo selvsagt å fjerne den gamle tapeten uansett, forklarer informasjonssjef hos Ifi.


Men hvor lett dette lar seg gjøre, varierer veldig. Har kjøpt hus med diffusjonstett lateksmaling, utvendig på grunnmuren (2m høy). Har nå planer om å fjerne denne malingen og erstatte med diffusjonsåpen maling eller evt.


Fjerne gammel maling

Noen steder sitter lateksmalingen fortsatt bra på veggen og noen steder er det store flak som har løsnet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg