mandag 12. november 2018

Lundebybunad svart

Vi selger kvalitets og rimelige bunader. Kun norske materialer og tradisjoner. Kontakt oss gjennom mail, chat eller telefon. Da jeg lagde min første lundebybunad valgte jeg å starte med lua.


Denne er det desverre mange som ikke bruker, inkludert meg selv, så jeg brukte den til å øve meg på.

Av utstyr til broderingen vil man komme til å trenge en spiss og en butt nål, butt broderisaks, skredderkritt eller blyant og en sprettekniv. Livet er i same stoff som stakken, med broderi som også går igjen på lue og veske. Røyk- og dyrefritt hjem. Mange bruker tette svarte strømper til den svarte bunaden, svarte eller grå til den blå, og hvite til den hvite.


Hvit nuperelleskjorte. Vesken kommer i samme kvalitet og farge som stakken. Lundebybunad finnes i hvitt, svart og blått klede.

Håndbrodert hårbøyle kommer i samme kvalitet og farge som stakken. Gudbrandsdalen Uldvare. Drakten er spesielt populær i Oppland og Solør-Odal. Fra kunstneren Alf Lundeby. Det brukes også svart skinnbelte med oksyderte støler og hjertespenne.


Den ble rask populær og ble satt i produksjon. Den har ingen historisk tilknytning, men blir sett på som et alternativ til en festkjole. I tillegg kommer bunadsølv (også det som skal monteres på bunaden), sko, eventuelt ytterplagg og annet tilbehør. Her må man gjerne prøve seg fram litt.


Har du slekt eller venner som har lundebybunad , eller en som har lignende søm, så spør om du kan få låne den, for å bedre forstå hvordan den er sydd sammen og hvordan den er foldet. Det er vanleg å bruka ei halssølje saman med ei større sølje med filigran, og mansjettknappar på skjorta. Det vert brukt svart skinnbelte med oksiderte stølar og hjartespenne. Bunaden leveres i svart , blå eller.


Lundeby bunad leveres i blå, svart , hvit farge. Prisen inkluderer: stakk med liv,.

Inkludert i prisen er ferdig brodert og montert stakk, liv, skjorte og veske, hårbøyle, sko og komplett sølv. Les gjerne mer om bestillingsprosessen under. Produsert av landets. Festbunaden lages i svart eller blått ullstoff med håndbroderte blomster av ullgarn og metalltråd. Silkeforkleet er svart , men ullforkleet er i samme farge som stakken.


Som ytterplagg brukes kofte eller cape i samme stoff som bunaden. Han bodde da i Lillehammer, så mange føler at drakten også har tilknytning til Oppland fylke. Festdrakten finnes i svart , blått og hvitt klede. Velkommen til oss i Bunadstuggu Bunadstuggu har åpnet ved Bunnpris Levanger. Vi svarer deg raskt og så presist som mulig!


Husk også nettbutikken vår, der finner du det meste av tilbehør til bunaden, du kommer til den ved å klikke på handlevognen oppe på denne siden. Trygg, god og rimelig handel! Stort utvalg innen bunadsølv og annet bunadstilbehør.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg