torsdag 13. desember 2018

Male laminatgulv

Alltid stort utvalg og god service. Se hele utvalget og kjøp online på BAUHAUS. Kjøp via vår store webshop. Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Se vårt store utvalg.


Eksperttips for deg som skal male ulike typer gulv, som for eksempel parkettgulv, laminatgulv og heltregulv.

Du kan male veggene alt du orker, men om gulvet er feil, blir helheten uansett feil. Er gulvet i god stan er det heldigvis ikke nødvendig å bytte det. Da kan atmosfæren i stedet reddes ved hjelp av ny farge. I løpet av en helg er jobben. Har du et gammelt og slitt laminatgulv av eldre modell kan det fungere ettersom de ikke har like effektive overflatebehandlinger som mer moderne gulv, men på de nye, harde laminatoverflatene vil ikke malingen feste seg.


Male på laminat - Slik går du frem Gå over frontene med grunnrens, slik at du fjerner alt fett og smuss og flatene blir klargjort for videre behandling. Hvordan du starter arbeidet vil variere ettersom hvordan gulvet eventuelt er behandlet fra før, men i hovedtrekk gjelder følgende fremgangsmåte: Før du går i gang:Fjern eller dekk til gulvlistene med maskeringstape for å unngå søl. Male tidligere behandlet tregulv (malt, lakkert eller lutet) Vask med gulvrens for å fjerne skitt, voks og fett.


Slip gulvet med fint sandpapir for å matte overflaten og fjerne eventuelle ujevnheter.

Mal deretter gulvet med to strøk maling. Begynn med å male langs vegg og lister. Men før du går i gang med malerjobben er det viktig med et grundig forarbeid for at resultatet skal bli så perfekt som mulig. Det er enkelt å male et tregulv hvitt.


Dette gjelder uansett om det er et parkettgulv eller et vanlig tregulv. Sjekk med fargehandleren om hvilken gulvmaling de anbefaler til det rommet du skal male. Føsj, men dette her har sprekt veldig i skjøtene, virker som det ligger i spenn en plass. LENE sine mange prosjekter,,,Ssss Så det blir malt før jul,og jeg gleder meg som et lite barn til det, men først må jeg gjøre ferdig andre prosjekter som et barnerom, pusse opp et gammelt skap fra loppis, male et par.


Eg får mange kommentarar og mailar med spørsmål om korleis male laminat. Eg er ingen ekspert innan området, og eg kan overhodet ikkje ta ansvar for resultat hjå deg. Kan berre fortelje om våre erfaringar. Dersom du les det relativt nye innlegget Litt om alt, så finn du ut korleis me gjorde det.


Siden det å male gulv nå er noe mange ønsker å gjøre, velger jeg å poste dette innlegget på nytt. Håper dere får svar på spørsmålene dere måtte ha! Anette Willemine Drømmer du om å male gulvet ditt hvitt eller i en annen farve?


Laminatgulv – enklere blir det ikke! Praktisk er det også at laminatgulv ikke krever noen grunning før maling! TreStjerner gulvmaling gjør seg godt på eldre laminatgulv men om laminatet er svært glossy og glatt er det lurt å ta en test med gulvmalingen før du setter i gang.


Dette visste selfølgelig ikke Lenemannen noe om.

OooIhiiii (jeg har nevnt det litt stille før at jeg vil male gulvet, men har ikke akkurat fått stormende jippija tilbake, han har dratt litt på det- greeeit da., men IKKE HVITT!) Hvilken farge ble det? Skal vi tro ekspertene koster det hverken mye tid eller penger å male gulvet selv. Dessuten er det få gulv som ikke kan males. Du kan først og fremst male tregulv, men også laminat, parkett og betong, sier Kristian Sørli, markedssjef i Fargerike. Nøyaktig hvordan du går frem er avhengig av gulvet du skal male.


Du finner trinnvise guider enten du skal male nye tregulv, male allerede malte gulv eller male betonggulvet. I tillegg kan både parkett og laminatgulv males. Male gulv med TreStjerner Gulvmaling TreStjerner Gulvmaling anvendes på tre, betong, og laminatgulv.


Malingen kan blandes i mange farger og er lett å påføre. Er det noen som har prøvd å male laminatgulv ? Jeg har lyst til å male gulvene i mellomtiden. Norges største nettbutikk for salg av fliser, VVS, baderomsmøbler, dusjkabinett, elektro, og gulvvarme. MegaFlis tilbyr alt til baderom til utrolige priser! Men å male flisene er bare en midlertidig løsning dersom du ønsker å fornye badet ditt, og du kan ikke forvente at malingen sitter godt og forholder seg pen for alltid.


Flisene blir ikke ødelagte, men forandringen er heller ikke reversibel, informerer Bryng. Vi malte vår laminat i stuen og på kjøkkenet med den malingen du skal male med. Men d var en kortvarig glede. Mange laminatgulv kan males, og på en enkel måte kan du endre farge på gulvet uten de helt store investeringene. Se hvordan du går frem trinn for trinn.


Et grundig forarbei godt verktøy og en dose tålmodighet er det du trenger for å sikre et godt resultat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg