torsdag 20. desember 2018

Refleksjon farge

En varm gråaktig hvit tone. Den har også helt klare rødlige undertoner. Hvitt er ikke bare hvitt. Det finnes en mengde ulike hvite nyanser.


Jeg vet at jeg har lagt ut mange bilder i akkurat denne vinkelen og på samme ste men så er det den plassen i huset som stadig er under endring.

Denne gangen har fatet blitt pyntet med en gigantisk Hortensia på stilk, super kul! Fargen er refleksjon. Vi har malt noen prøvestrøk, og av en eller annen grunn, syns jeg den får et slags blåskjær i seg. Får ikke det til å stemme med fargekoden. Handler det da mest sannsynlig om lyssetting eller bakgrunnen vi maler på?


Oppfattelsen av farge påvirkes både av observatørens historie og av korttidseffekter, som f. Sola, glødende metall, og fjernsynsapparatet er eksempler på objekter som sender ut lys med forskjellig farge.

Et objekt har farge fordi det samvirker med lys og gir selektiv utvelgende refleksjon. Gult er en farge som stimulerer oppmerksomheten vår, og gjør oss opplagte og konsentrerte. Vi ser mer og mer interesse for gyldne toner, og det har allerede gått mange fargeprøver av Refined Yellow. Chi har vi på barnerom. Refleksjon er lys lys grå.


Den er veldig lys iallefall- kan hende kjøkkenet blir gulere mot den. FNs internasjonale år for lys og lysteknologi, for at verden skulle bli mer oppmerksom på hvordan lys og lysteknologi kan bidra til å fremme bærekraftig. Jeg har ikke det, men har du utelukket andre mulige årsaker til at testen er negativ? Hvilken farge en ting har, avhenger av hvilke lysstråler som absorberes og hvilke lysstråler som reflekteres. Med utgangspunkt i forsøk med lys og observasjoner av lys skal elevene lære lysbegreper ved å sette ord på observasjonene sine.


Temaet gir også muligheter til å få erfaring med og lære om refleksjon dersom de samtidig arbeider med kompetansemål fra teknologi og design der de skal lage gjenstander som bruker refleksjon fra lys. For eksempel vil lys med bølgelengde på 7nm (nanometer) oppleves som rødt, mens lys. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon. Beis er en gjennomsiktig farge , med pigment, som legger vekt på den fine strukturen og aldringen av treet.


I vårt fargedkart finner du forskjellige farger beis, fra lyse og brune nyanser nær den naturlige fargen til treet til mer fargerikt i blått, grått, rødt og grønt. Bildet er på offentlig domene, ikke opphavsrettsbeskyttet, ingen rettigheter forbeholdt, gratis til enhver bruk.

Du kan bruke bildet til personlig og kommersiell. Skjærebrett, stk harde plast-skjæreunderlag med ulike farger og symboler for kjøtt, fisk, fjærkre og grønnsaker. Enkelt, renslig og praktisk. Mange brukere opplever dessverre feil med Feidepålogging.


Dette skyldes endringer i Feidekatalogen hos skoleeier, og må løses hos ansvarlig i kommune eller fylke. Ordet refleksjon er avledet fra latin og betyr tilbakekastelse. I fysikk betegner begrepet refleksjon det fenomen at et legeme eller en bølge i bevegelse kastes tilbake når det støter mot en grenseflate.


Et eksempel på refleksjon er en ball som reflekteres (spretter tilbake) fra bakken når man kaster den. Når noe oppleves som grønt, er det fordi overflaten lyset treffer absorberer alle de andre bølgelengdene, og kun den grønne bølgelengden blir reflektert tilbake til øyet. Du kan også forhøre deg om hvilke farger leverandøren kan tilby på detaljene.


Dette er noe du også bør tenke på når du skal bestille nytt kjøkken og garderobefronter, råder Nina Klæbo.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg