tirsdag 18. desember 2018

Maling krakelerer

Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo.


Der kan være flere årsager til, at vandig maling krakelerer. Lakken kan brukes på alle typer overflater som kan males med vannbasert maling.

Den egner seg spesielt godt til tremøbler for å gi disse et gammelt preg eller dekorative felt på vegger og dører. Lakken som påføres gjør at malingen i bunn krymper og gir sprekker i overflaten. All vannbasert maling kan brukes, også heftgrunning. Forside Tapet, farge og maling Sparkel og maling krakelerer i gipshimling ByggeBolig.


Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon. Kan ikke du fortelle hvilken maling du har brukt. Krakelering er jo noe som skjer i tørken.


Du kan provosere fram krakellering ved å male med to forskjellige malinger med forskjellig tørketid.

Ellers er det lettest å¨få krakellering med PVA maling. Så mitt råd vil være å kjøpe en høykvalitetsmaling. Helst en ren akrylmaling. En lille film om hvordan du kan lave krakelering på en billig, fed og effektiv måde og bevare det matte look på dit møbel. Grunning med gode heftegenskaper og som kan brukes på de fleste underlag.


Treverk skal alltid vaskes ned før du begynner å male. Det ligger et lag av eksos, smuss og annet over, så hvis du ikke vasker grundig før du begynner, risikerer du avskalling etterpå. Hva hvis malingen krakelerer ? Da har du ikke slipt treet nok og det har ikke blitt mattet nok til at neste lag med maling binder seg til underlaget. Riktig maling på rett plass.


Hvilken maling skal benyttes på gipsvegg eller panelvegg? Hvilken benyttes når du maler møbler og vinduskarmer, og hvordan oppnår du den helmatte eller den mest vaskbare overflaten i huset? Bruker du riktig maling på riktige overflater innendørs, får du det beste resultatet. Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Fugebredden er ca 6-mm og dybden ca mm.


Så vidt jeg har forstått skulle det gå helt fint å male over akryl med denne typen maling. Males på med pensel før du maler med annen maling. Når malingen krakelerer , revner i toppen af malingen.

Eventuelt se om malingen krakelerer på andre overflater. Tidligere har det vært begrensninger i bruksmåter, men verden går fremover, også når det gjelder teknikker innen akrylmaling. Nå, det skulle jo egentlig handle om krakelering. Mere præcist: krakelering i maleri.


Det er ikke en teknik, som jeg bruger bevidst, men nogen gange bruger jeg noget maling , som krakelerer. Jeg havde en rest hvid spraymaling stående, som jeg tidligere har købt, fordi jeg skulle male en lampeskærm hvid. En krakelert overflate får du ved å bruke en spesiell maling som krakelerer det øverste strøket med maling. Bruk fint sandpapir for å få en slitt effekt på overflaten.


Puss vekk malingen på naturlige steder. Nesten samme effekt får du ved å dra over med litt gullmaling på det du vil fremheve. Bruk en liten pensel og ikke bruk for mye. Slik får du det til i fire trinn: Du må rengjøre muren.


Du kan for eksempel bruke Flügger Facade Clean eller andre rengjøringsmidler egnet for mur. Påfør mugg- og soppdreper og la stå i 3-dager før flaten overmales. Midlet skal ikke skylles vekk. Men man skal ikke akseptere at maling og puss falmer, krakelerer og preller av veggen, at murverket sprekker opp og skades. Vådservietter kaldet Big Wipes eller Painter’s Wipes er geniale til at fjerne maling fra hænderne.


Sådan maler du hele stuen. Vil du se, hvordan du maler billigere, bedre og pænere end maleren, så kan du læse mere i artiklen. Her guider vi dig også til, hvilken maling du skal vælge, og vi har testet alt det smarte malerværktøj.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg