mandag 19. januar 2015

Test terrassebeis

Merkevarene til lave priser. Beisen ble senest kåret til best i test i Hyttemagasinet nr. Vi kjøpte impregnerte treheller og terrassebeis fra ulike produsenter. Dette er et vanskelig utgangspunkt, fordi terrasseheller neppe er et prima produkt. Dermed har produktene i testen fått dårlige forhold.


Butinox har nemlig lansert en terrassebeis som tåler regn etter cirka én time, avhengig av temperaturen. Så blir det enda lettere for deg å lykkes med terrassefornyelsen. Ved påføring av terrassebeis , er det viktig å følge anbefalingen fra produsenten.


Vask godt før påføring, eventuelt bruk terrassebeis -fjerner for å fjerne gammel behandling. Vedlikehold gjennom året. Uansett om du velger beis, olje eller vedlikeholdsfritt, så må det vedlikeholdes i form av vask, og nytt lag med beis eller olje. Terrassebeis EXTRA – Hvis du skal beise terrassen anbefaler jeg denne. Den inneholder sopphindrende middel, gir en bestandig overflate og bevarer treverket.


Test terrassebeis

Den motvirker gråning og oppsprekking av treverket, og etterlater en farget, naturlig, matt overflate. Konklusjonene i testen trekkes etter kun to år, noe som er tidlig. Og resultatene fra testen svinger mye fra gang til gang, noe som i seg selv er et tegn på at testen gir tilfeldige utslag, hevder Sæther.


Når det gjelder produktene i testen , er dette produkter fra det svenske markedet og selges ikke i Norge, sier Sæther til Dinside. Ulempen er at den kan oppleves som noe vanskeligere å få til et jevnt resultat me på grunn av inntrengingevnen i forhold til white spirit-baserte produkter. Men, det er uansett det beste for terrassen, sier Sve. Alle typer terrassebeis krever forarbeid hvis det skal bli pent og holde lenge, forklarer Nielsen. I tillegg krever de vannløselige at du har en periode med oppholdsvær.


Kommer det vann på beisen før den har herdet får du hvite flekker, avslutter malermesteren. Vi anbefaler at du venter én til to måneder, avhengig av været. Vår nyeste beis tåler nemlig regn allerede etter én time, hvilket betyr at du slipper å ta like mye hensyn til været når du skal gjøre terrassejobben. Bruk Butinox Terrasselysner for å rense treverket for utslag av kobbersalter (grønne krystaller) og lysne overflaten.


En terrasserens er i utgangspunktet til for å dyprense en terrasse. Etter flere års bruk og lag med terrassebeis eller olje, vil denne løse opp og fjerne det meste av gammel behandling, sier Trude Iren Bergheim, daglig leder i Maleriet fargehandel i Hønefoss. Med skiftende vær kan det være utfordrende. Men med Butinox terrassebeis , som er kåret til best i test , trenger du ikke vente på sommerens beste dag for å beise.


Les tester og omtaler før du kjøper. Sjekk ut vårt terrassebeisfargekart for å se fargene. Jeg har kjøpt et liters spann av trebitt terrassebeis i fargen mahogny. Først brukte jeg rulle, og dette så rett og slett helt forferdelig ut. Det ser ut som at det er malt i flere omganger.


Jeg prøvde også å ta på et ekstra strøk i går for å se om det ble bedre da, men det ble det ikke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg