tirsdag 13. januar 2015

Male kjøkken grått

Hos HTH dyrker vi en lidenskap. Se våre lekre kjøkkenløsninger her. Vi har kjøkkener i mere en forskjellige designfarger. Hos DESIGNA selger vi mer enn kjøkken.


Vi selger rammene om det gode hverdagslivet.

Har du et gammelt kjøkken – hva med nettopp å male det i grått ? Mange kaster ut kjøkkenet når de vil ha fornyelse, men husk at maling kan være et alternativ. Det er en rimelig måte å få et kjøkken med et moderne uttrykk, sier Bjørg Owren, kreativ leder i ifi. I forbindelse med at vi skulle lage nye Trinn-for-trinn filmer til jotun. Vi var heldige og fant Toril og hennes kjøkken , som viste seg å være et perfekt sted for filmopptaket. Da Toril hørte vi trengte et kjøkken å male , ble hun veldig glad!


Det er i tillegg et miljøvennlig tiltak, hvis du allikevel har et kjøkken som er funksjonelt. Har du nettopp flyttet, og ønsker en umiddelbar forandring, uten å måtte investere i et nytt kjøkken , så er dette en god måte å oppgradere hjemmet på.

Et kjøkken er et sted man skal trives, så du må tenke på hvilken farge det er du liker. Selv om også hun fraråder å bruke rødt på kjøkkenet , mener hun små rød punkter, som en rød kjøkkenmaskin, kan være fint for å trigge kreativiteten litt. Male dekksider på lite kjøkken fra grått til hvitt. Damt demontere skapfronter ( disse skal ukke makes). Kan det være fordi det likner grått og svart som er kjent for de fleste av.


Vurderer også og male sprutvegg (og ha glassplate) i den turkisfargen, eller en. Enda vanskeligere var det å male kjøkkenet som er plassert ved siden av stuen. Det ble malt i fire forskjellige farger før det endte opp i samme farge som stuen. Hvitt var aldri aktuelt. Skal du male veggen i stuen, går valget mest på det estetiske.


Matte farger ser ofte penere ut på veggen, og gir bedre kontraster – men dette er i bunn og grunn en smakssak. Men grått er ikke bare fint mot grått og hvitt. Gråfargen gjør seg glimrende til flere kulører.


Og du trenger ikke nødvendigvis å male en hel vegg for å ta inn fargene. Se hele hjemmet hennes her! Grått fungerer også bedre mot mørke møbler enn lyse eller mønstrede.


Når du har fått en nøytral veggflate, kan du male små møbler eller tilbehør i en gråskala som passer.

Grått passer godt til naturtonene og de beige fargene som har preget norske interiører de siste årene, tilføyer Kirsten. Skifjeld har selv latt sitt eget kjøkken gå gjennom en forvandling ved hjelp av rimelige midler, og valget falt på to ulike farger. Det grå som var der fra før var for så vidt greit, men det ble så kjedelig.


Jeg er veldig glad i de litt grove rosafargene, og valgte derfor å male vegg og hyller i en tøff rosa nyanse. Fargenes inntog i hjemmene har endelig nådd kjøkkenet. Folk maler over både vegger og innredning.


Vi ser mange nyanser av grått , men også en del andre farger, gjerne i dempede og sotaktige varianter. Man kan også klinke til med kraftige farger, som oransje eller gult. Ingen skal fortelle deg hvilken farge du skal ha på kjøkkenet ditt, det bestemmer du helt selv.


Velg det du liker og som du trives med. Du er lei av det hvite kjøkkenet , og synes det ser sterilt ut, og likt alle andre kjøkken : Ja, da har vi heldigvis maling. Moderne maling er av så høy kvalitet at de aller fleste overflater kan males. Jeg har malt kjøkken med samme kjøkken innredning som deg.


Det første jeg hadde tok jeg en svamp å beisa mørkt, med latte på veggene. Nå har vi kjøpt hus og der var det på igjen, men der har jeg malt helt kritt hvit, og sand på veggene. Kunne tenkt meg litt mørkere på veggene enn det som er. Et lite tips er også å male reoler i samme farge – det gir en fantastisk flott effekt. Stilfull og klassisk grå Embassy Grey skaper en lys og stilfull stemning.


Dette er en utrolig vakker, nøytral farge som skaper en veldig flott ramme rundt kjøkkenet. Den er ikke til å overse, og likevel vil den ikke dominere i rommet. Jeg synes det er tull å male om hjemme hele tiden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg