torsdag 8. januar 2015

Male dør

Denne filmen gir deg en enkel veiledning til forarbeid og maling av utgangsdør. Gjør jobben riktig, og du kan få et vakkert resultat som holder seg godt. Selv med den fineste malerull kan du ikke male en dør lik glatt som da den kom fra fabrikken, der den ble sprøytemalt i et profesjonelt anlegg. Men du kan velge å gå helt motsatt vei: ved bevisst å vise at her er døren malt for hånd. Bruk to strøk mellommaling.


Store flater som en slett dør kan med fordel deles opp i mindre felter.

Mal først kanten av døren med LADY Supreme Finish. Påfør LADY Supreme Finish, start alltid øverst og fordel malingen jevnt. Nordsjö Når du skal male en slett dør , satser du på godt verktøy hvis du vil ha et pent resultat og få jobben effektivt unna. Kontroller vinduene hvert år. Ser du sprekker i kitt og maling nederst i vinduskarmen, er det tegn på at det er på tide å male.


Det er den mest sårbare delen av vinduet. Ser vinduet bra ut ellers, kan det holde med å kun male den nederste delen og ca. Huske grundig forarbei så blir det mye enklere å få flott.


Det første du må gjøre når du skal male dører og vinduskarmer, er å klargjøre overflaten som skal males.

Det innebærer at du må se etter om noe må repareres, slik som å sparkle hull, sprekker eller hakk. Du må sparkle der det trengs, og etterpå pusser du det glatt med sandpapir. Ta av listene for å få ett nøyaktig mål. Dette med standardmål går egentlig på åpningen i veggen og vil være litt større en selve døra.


I disse tabellene finner du våre standard mål på både dørblad og dør med karm. Skal du skifte innerdører? Hvis hengslene du har fra før er av type snap-in, kan du la karm og listverk være urørt.


Forutsetningen er at dørbladet har standard mål (se tabell under). Tetningslisten skal ikke males. Dersom du maler gamle vinduer med kitt, skal du male over kitten og 1-mm inn på glasset for å sikre at vann ikke kan trenge ned mellom glass og ramme.


Det kan lønne seg å skaffe en vinduspensel til detaljarbeidet, fordi denne er spisset slik at det er enklere å male presist. MALE DØR_COOP GJØR-DET-SELV. Ikke mal døra - mal heller rommet. Male dør trin -for-trin.


Hovedbildet er et eksempel på at det av og til er bedre å male rommet, og ikke døra. Se alltid to ganger, eller tre på gamle bygningsdeler før du maler. Og spør deg selv: Er denne slitasjen egentlig litt fin? Se hvilke værktøjer du skal bruge, og læs mere.


Hvordan male dør steg for steg.

Video som viser hvordan male dør for å oppnå best mulig resultat. Tips når du skal male dør innendørs. Mal frisen og stafflisten rundt speilruten med den ovale penselen. Deretter males de to neste speilrutene på samme måte. Rammen rundt resten av dørbladet males til slutt ved å påføre malingen med rull og stryke ut med bre flat pensel i treverkets lengderetning.


Før du bestiller en ny dør eller et nytt vindu, er det viktig at du måler opp riktig og bruker de samme betegnelsene som leverandøren. Ellers er risikoen ganske stor for at døren eller vinduet ikke passer. Har du oppgitt feil mål, er leverandøren i sin fulle rett til å nekte å gjøre om jobben. Sår og ujevnheter sparkles, og slipes ned med slipepapir etter at sparkelen har tørket.


Slipestøvet fjernes med en fuktig mikrofiberklut. Maskér rundt dørkarmen. Mal dørkarmen med en flat eller oval pensel.


Dørflaten males med en mikrofiberrull, mens du bruker en oval penselen på utskjæringer og profiler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg