fredag 22. september 2017

Maling mur

Elastisk, akrylbasert betongmaling. Alltid stort utvalg og god service. Se hele utvalget og kjøp online på BAUHAUS. Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Hvordan male tidligere behandlet pusset mur.


Denne bruksanvisningen gjelder for tidligere behandlet pusset mur.

Mur er et samlebegrep for mineralske underlag som f. Leca, Siporex, betongblokker og tegl. Der huset er malt fra før er det viktig å undersøke hvilken maling som er brukt tidligere, før en velger malingtype. En mur malt med silikatmaling skal vedlikeholdes med samme type maling. Er du usikker på om det er brukt en silikatmaling, kan en enkel saltsyretest utføres. MegaFlis tilbyr et bredt sortiment av maling til mur , innen- og utendørs bruk fra Nordsjö.


Ved å gi litt kjærlighet med maling til muroverflatene innen- eller utendørs, kan det gi et frisk pust til helheten. Det er viktig at flatene er faste, rene og tørre før du setter i gang med malingen.

Ikke en hinne, men en del av muren. Silikat brukes særlig til utendørs murverk, men innendørs gir den også en lysekte og matt overflate. Silikatmaling utleder heller ingen skadelige stoffer, og den lar muren oppta og avgi fukt.


Silikat er enkelt å jobbe me men vanskeligere enn akrylmaling. Hos MAXBO finner du murmaling med god dekkevne fra Jotun og Harmoni. Kjøp på nett eller i butikk.


Maling mur og betong Viser produkter. ROOFGUMMIASFALT VANNTETT 310ML PATRON ROOF7. Nettlager Selges ikke fra nettlager. Slik finner du ut hva slags mur du har.


Om du er usikker på om det er brukt en silikatmaling, kan en enkel syretest avsløre dette. Enten muren er grunnmuren til et hus med trekledning, en frittstående kaldmur eller hele huset er dekket av murpuss, er fukt som regel til stede. Fukten vil trenge inn i muren fra bakken. En godt utført dreneringsjobb vil kunne bremse fuktopptaket, men ikke hindre det. Toppstrøk i Jotun Premium Mur system som gir varig pen mur uten flass og sprekker.


Denne filmen gir deg en enkel veiledning til forarbeid og maling av pusset mur. Gjør jobben riktig, og du kan få et vakkert resultat som holder seg godt i mange år. Er muren lagd av Leca-blokker eller Siporex som ikke inneholder armeringsjern, vil en åpen og pustende silikat- eller silikonmaling egnet for slike konstruksjoner være best.

Er grunnmuren eller støttemuren lagd av et materiale med armeringsjern i, slik som støpt betong, skal den males med en diffusjonsåpen maling , slik som en akrylmaling for mur. M att maling kan få frem det beste i fargene. En matt vegg er en svært fin og effektfull kontrast til høyglansede flater. Men den matte glansgraden passer ikke overalt.


Skjøter og ujevnheter blir mindre synlig med matt maling , men strukturen under blir ikke usynlig. Les mer om matt maling og bruksområder. All bar mur må grunnes for å sikre godt feste for etterfølgende maling.


Ubehandlet teglstein, puss, betong og annen sugende naturstein bør forbehandles med egnet primer før maling. Valg av malingstype gjøres på bakgrunn av murmateriale, pusstype og tidligere resultat av overflatebehandling. Din malingsekspert på nett! Meld deg inn i vårt nyhetsbrev!


Vær den første til å motta nyheter, kampanjer og faglig innhold fra Maxmaling. Jeg ser i teknisk datablad for Jotun Mur silikatmaling at det står at all tidligere organisk maling må fjernes. JOTUN PREMIUM FILLER kan brekkes halv mengde med brekkfarge i valgt toppstrøkfarge.


Jeg er noe usikker på hva slag maling som er brukt tidligere, men hvis det er brukt uorganisk maling tidligere er det jo en mulighet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg