torsdag 18. januar 2018

Plante roser i krukker

Reserver på Roser , Ciutadella. Kjapt og lekende lett å booke med. Enkel og trygg nettbooking. Les ærlige gjesteomtaler – book nå! Nordens største nettbutikk for hjeminnredning.


Shop online til gode priser.

Få inspirasjon til hjemmet - sjekk ut våre siste interiørnyheter! Små haver kan ha behov for blomster i krukker og urner. Roser kan utmerket trives i krukker i enhver have. De skal ha hull i bunn.


Det kan brukes plastkrukker eller brente leirkrukker (keramikk). For små roser kan krukkene være mindre. Slik planter du i krukkene Nå er det tid for å plante ute på terrassen.


Sommerblomster i krukker og ampler gir oss mulighet til å skape en frodig terrasse eller. En annen plante som er utrolig lett å ha i potte, eller krukke er buksbom.

Planten klarer det meste og passer ofte seg selv. Du kan nesten gjøre hva du vil med en buksbom. Den kan klippes i alle mulige fasonger, du kan plante den i krukker til utebruk hele året og den holder den grønne fargen året ut.


Roser i krukker er en udfordring, men det er værd at prøve. Her er en grundig vejledning i hvordan- men starter med at vælge den helt rigtige sort og man derefter kan skabe de bedst mulige betingelser og måske få roser på både altanen og i havens krukker. Det var en flott post om roser i krukker Charlotte. Før du begynner å plante skal du sette rosen i en bøtte vann.


La den stå over natten. Grav jorden godt opp. Plantehullet skal være stort nok til at rosen kan spre røttene sine godt. Plant rosen slik at podningspunktet blir stående ca. Hvis du gerne vil have nogle krukker med planter , der er rigtig nemme at passe, skal du vælge sukkulenter.


Sukkulenter er nemme at holde og tåler udtørring. Blandt andet derfor er husløg en god plante til krukker. Roser er meget smukke i krukker - men nogle er væsentligt bedre til formålet end andre. Her lidt om hvilke roser du skal vælge.


Husk i øvrigt, at roser har dybe rødder, så krukken må meget gerne være ret så høj. Jeg har i mange år hatt roser i krukker på verandaen.

De første årene hadde jeg vanlige roser som skulle komme igjen (herdighet lå et par soner over den lokale sonen). Det gikk bra et par vintre og rosene begynte å vokse til. Skuffelsen den våren det ikke lenger var liv i rosene var derfor stor. Overvintring af roser i krukke. Men – ingen roser uden torne – så der er selvfølgelig også en ulempe ved at plante roserne i krukker.


Når Kong Frost viser tænder, bundfryser krukken lynhurtigt, og det bryder roserne sig ikke om. På den anden side er en mild og våd vinter ingen fordel. Stort dekorsortiment. Dekorer med detaljer fra Jotex. Blomstrende balkongkasser, urner og potter pynter opp både ute i hagen og ved inngangspartiet, og en takterrasse midt i byen er som skapt for grønne planter , blomster og nyttevekster.


Det er enkelt å lykkes med krukkeplanting. Krukker er trendy som aldri før – og desto flere krukker , desto større utgifter til planter. Men det trenger ikke å være sånn – det går nemlig helt fint å overvintre både stauder og andre flerårige planter i krukkene som du kan ha glede av i mange år. Denne hostaen er relativt nyinnkjøpt. Fordi rosen har brug for nogle særlige mikronæringsstoffer, så kan de gamle roser , der har stået i jorden, allerede have brugt dem op.


De nye roser får derfor ikke disse næringsstoffer, hvis de stikkes ned i den gamle rosenjord. En tommelfingerregel er, at der skal gå syv år, før du må plante roser igen i den samme jord. Du lykkes iallefall ikke med roser om du ikke planter de riktig. De fleste roser er sarte, og ofte kan jeg se at det går en vei og det er mot undergangen. Jeg er utrolig glad i Austin roser.


De er såkalte Engelske roser som er en krysning mellom eldre roser og moderne Floribunda og Hybrid Tea roser. Løsningen på spørsmålet, er å plante roser i store krukker , urner, eller ekstra store potter. Og det er lettere å få til enn du tror. Krukker og potter av alle slag er etter hvert blitt et vanlig innslag i norske hager.


Men roser i krukker er foreløpig et rela-tivt uvanlig syn. Små krukker tørker fortere ut enn store, og når plantene utsettes for tørke så vil de aller fleste misstrives. Om du derimot greier å gi planten jevn tilgang på vann så vil den vokse mer, gi flere blomster og holde seg friskere.


Hvis du planter rododendron i krukker , skal jorden være sur - det kan du klare med spagnum eller tørvestrøelse som det også hedder.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg