mandag 3. februar 2020

Svartsopp utvendig

Du er ikke alene, men det finnes heldigvis forebyggende tiltak! Lav består av alger og sopp i symbiose, men er ikke et stort problem på utvendig kledning. Lav er vanligst på utsatte steder som gjerder, vannbord og vindskier.


Behandling av lav: Vaskes vekk med kraftvask og desinfiser med sopp- og algedrepende middel. Mugg er mikroskopiske sopp som spiser organiske stoffer som papir, skinn, hår, brø kjøtt og fett. De kan også spise kjemikalier ingen andre organismer.

For en malt trefasade er svertesopp en uting som bør fjernes jevnlig. I huset jeg bodde sammen med faren til datteren min, hadde vi svartsopp utvendig på huset. Den lar seg lett behandle og fjerne.


Den har vært et tiltagende problem de siste årene, og. Regelmessig utvendig vask vil forebygge sopp og råteskader, samt gi økt levetid for maling og beis. Du kan godt gjøre husvasken i regnevær eller gråvær, da tørker vaskemidlene senere og for god tid til å virke på veggene.


Muggsopp i hjemmet kan være en mulig skaderisiko. Ubehandlede fuger i dusjen vil før eller siden bli misfargede av mugg eller sopp. Slik fjerner du misfargingen, og unngår de skjemmende flekkene i fremtiden.

Fakta om muggsopp fra IKTAS. Hva er muggsopp, og hvor finner vi den. Hva gjør jeg hvis jeg oppdager muggsopp i boligen. For mange malingsstrøk utvendig bygger opp et tett sjikt som stenger. Svartsopp og grønnalger trives best i skygge, særlig i skyggen av busker og trær.


Gå over etterpå med en sopp- og algedreper før maling. Vaskemidler beregnet spesielt på utvendig renhold av hus finnes i handelen. Gode råd om overflatebehandling av utvendig treverk. Men hvis du lar sopp og algdannelse sitte lenge så kan det etterhvert svekke trevirket slik at vann og fukt trenger inn. Svertesopp og misfarninger utvendig på huset er ikke direkte farlig.


Da risikerer du at huset mister sin verdi og reperasjoner kan bli betydelige dyre. Når du skal behandle utendørs treverk, har du flere produkter å velge mellom. Valget står mellom hva du liker, hva treet evt.


Impregneringsvæske fås kjøpt i klar, brun og grønn utgave. Malmfuru har lange tradisjoner her til lands - og velger du utendørs kledning i malmfuru fra Moelven får du en vakker grå fasade med lite vedlikehold og lang levetid. Hos MAXBO finner du vaskemidler og rensemidler som trerens, terrasserens og kraftvask. Kjøp på nett eller i butikk.


Vi tørker og fuktsikrer all type mur og kjellere.

Med vår spesialkunnskap innen fuktproblematikk og brede erfaring garanterer vi en tørrere kjeller! Benar-serien består av 4. Utvendig fuktsikring av bygninger, Byggedetaljblad 514. Muggallergier) Helserådet i Kommunen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg