mandag 3. februar 2020

Torvblokker mur

Ved å bygge en mur av torvblokker , kan du lage et flott, opphøyd bed på et par timer. Vi brukte denne metoden til å lage et nytt bed ved inngangspartiet, der det tidligere bare vokste ugress. Vi holder til i Vestfold og driver med salg og produksjon av torv, jord og stein til hage og anlegg.


Torvblokker mur

Sundland Torv og Jord er eid 1 av Bjørnar Gjein. Torvblokker kan brukes til mye. De er fine å lage et opphøyet bed ved å stable blokkene på hverandre.


Det kan være lurt å stikke armeringsjern eller lignende for at de skal holde seg på plass. Hvis du skjærer i torvblokkene kan du bruke restene som blir igjen å blande vann i. Grønn mur bygges opp ved bruk av hardpressede torvblokker som stables oppå hverandre og bindes sammen med armeringsnett. Grønn mur er et konsept for bygging av bratte vegetasjonskledde skråninger med bruk av jordarmering. Forsoek med oppaling av loekplantar for gruppeplanting. Disse skal kles med mose etterhvert.


Torvblokker mur

Vi har betongprodukter på lager: Vi har mur , fugesan betongsviller, tråkkheller, belegningsstein og forskjellige typer heller. Vi har også pukk, singel og steinmel til bruk under heller og dekorstein som supplement. Er det noen som har erfaring med såkalt grønn mur ? Dette er støttemurer som er oppført i torvblokker (40Lx30Bx20H) og med jordarmering ved hvert 3. Kan bygges opp mot grader men ser at det ikke er anbefalt å bygge de over grader pga vekstforhold i torva. Dette konseptet synes jeg er meget spennende! Jeg startet med friskt mot med torvblokker etter innlegget mitt på disse sidene.


Litt avhengig av hvilke vekster du har tenkt å ha bak muren tror jeg det skulle gå bra. Jeg så også et tips et sted at man kan forankre i to høyder ved hjelp av f. Endelig, endelig har jeg fått torvblokker i have. Ved en tilfeldighet falt blikket mitt på Vekstriket ved utfarten av Strømstad i dag. Tenk om de har torvbrikker der, tenkte jeg. GrønnMur er blitt til gjennom forskning og utvikling over lang tid i samarbeid med blant annet Statens Vegvesen Buskerud og SINTEF med støttet fra TEFT og Innovasjon Norge.


Grønn Mur Frognerseterveien, Oslo for Aker utvikling Støttemur bygget ved hjelp av torvblokker , geonett og fyllmasser. Som tilsådd mur blir denne bevokst av grønt gress. Spørsmål: Det skal bygges en 3-meter høy mur av torvblokker , her skal det sås gress.


Muren ligger for det meste i skygge. Hvilken frøblanding kan brukes? Har du ellers andre tips når denne s. Hvis man i utgangspunktet ikke har så tykt jordlag på tomta, slik tilfellet er hos oss, er opphøyde bed en veldig god. Sorter etter pris : lav til høy, Sorter etter pris : høy til lav. TORVBLOKKER kan brukes til mye.


Torvblokker mur

Selve systemet er lett å legge og torvblokkene kan enkelt tilpasses med en stor kniv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg