fredag 7. september 2018

Bomull farge på vegg

Klassisk Hvit er krittende hvit. NCS koder med og uten S utgjør en forskjell. Resultatet blir da at lister og detaljer blir seende gule og litt ”skitne” ut inntil din kritthvite vegg.


En gulaktig hvit tone. Denne fargen er ofte benyttet som standadrfarge på ferdigmalte vinduer, dører og listverk.

Spør derfor gjerne etter andre hvitfarger til tak og listverk. Hvilken hvitfarge passer til hva? Hvitt er et vanlig alternativ – men hvilken hvitfarge passer, det finnes jo så mange?


Bomull , egghvit eller klassisk hvit? Huset er din viktigste eiendel. Finn den stilen som passer best til deg og ditt hus og velg en maling som beskytter det godt og lenge.


Jeg har kjøpt og montert ca 1av deres plater i skygge skrå, farge bomull.

Her kan du se hvordan du. Vil vi virkelig se det på vinduene tro? De står jo opp om dere skjønner og er lenger ut i veggen - så vil man faktisk se forskjellen om man maler en hvitere farge på vegg og takk?


Dette er en gulaktig hvit-tone. Det ser gjerne møkkete ut. En mørk farge kan skape dybde, og det kan også gjøre underverker med romfølelsen! Lyse rom kan oppfattes som svale, friske og rene, mens mørkere fargetoner ofte oppfattes som mer eksklusive og elegante, forteller fargeeksperten i Jotun, Klæboe Mørkve.


Fargen kan oppleves ulikt på skjerm og vegg. Vi har den i tak, på dører og lister. Ser helt hvit ut, men det kommer jo selvsagt an på hvilken farge du kombinerer den med. Vi er veldig fornøyde med bomull. Jeg så den forresten i fargekart etter at vi hadde brukt den i taket (så fargen hos noen andre da vi bestemte oss) og ble veldig overrasket over at den var så lite hvit.


Fargeharmoni mellom rom på sitt vakreste. En fin farge for de som er svak for pudrede rosatoner. Jeg har alltid trudd at takmaling er HVIT uten en dråpe av noe annet (ja, når man maler taket i en hvit- farge selvfølgelig).

Oppleves som lun og varm i tonen. Interiør panelplate i MDF med Perlestaff-profil for montering på eksisterende vegg eller direkte på stenderverk. Velger du Chi på veggen, kan du gjerne ha samme farge på lister og detaljer, og kanskje heller variere litt i glansgrad.


Smartpanel Color serien har klassiske farger til alle stiler. Den glatte overflaten gjør også at panelene er svært enkel å holde rene. Sval sjø er lys og lett mens Havbris er en tanke mørkere.


Med jordfarger i tilbehøret, som brunt og grått, demper de seg betraktelig og det sommerlige preget trer litt til side. Vi hjelper deg gjerne, men først må vi få avklart hvilken NCS farge det står i beskrivelsen. Jeg skriver videre med forbehold om det.


Endte med villahvit og er svært fornøyd. Jeg synes grå farge på veggene i stua er veldig fin. Følgelig ville jeg heller kjørt list og vegg i samme farge. Ellers er en grei regel at dersom man har en kald farge på veggen, holder man seg til en kald farge på lister og har man en varm farge går man for en varm på lister.


Tips: Har du kjøpt ferdigmalte lister, og skal bare flekke over eventuelle spikerhull eller skjønnhetsflekker? De er ikke helt krittvite, så pass på at du får fargekode av forhandler, sånn at du kan få lik farge hos fargehandler. Jeg maler sjeldent en vegg uten å sjekke hvilken NCS-kode den har. Denne koden forteller meg om dette er en varm eller kald farge , om hvor mye sorthet den har i seg – altså hvor skitten fargen vil bli, eller for eksempel om fargen har så mye rødt i seg at den vil virke rosa. TENK HELHET Skap en fin helhet i rommet ved å velge riktig farge i taket.


LADY Perfection takmaling finnes i en rekke farger, og gir et perfekt, helmatt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg